Into Eternity scheert al een tijdje behoorlijk hoge toppen, en met reden! Deze band is nooit voor één gat te vangen geweest, en los van hun muzikale kunnen laten de heren werkelijk alle soorten metal met elkaar copuleren om op die manier een bijzonder interessante en afwisselende hybride te laten ontstaan. Afgelopen jaar was nochtans een moeilijke periode voor de band door een aantal sterfgevallen in de nabije omgeving maar kijk: de heren hebben daardoor de kracht gevonden om zowaar een conceptplaat in elkaar te boksen, eentje die alweer recht in de roos schiet.

Soms krijgt Into Eternity wel eens het verwijt dat ze noch vlees noch vis zijn. Hun technisch kunnen doet hen aanleunen bij progressieve acts, de snelheid en de rauwe grunts bij death metal en de rustigere passages en de cleane zang bij rasechte heavy metal. Op papier lijkt die hutsekluts gedoemd om te falen, maar de band slaagt er telkens in om dat geheel niet alleen organisch te laten klinken maar ook pakkende songs te schrijven. In tegenstelling tot het vorige album zijn de grunts trouwens prominenter aanwezig. Met andere woorden: dit is terug een pak agressiever. Dat wordt meteen duidelijk als bij 'Tides of Blood' de drumsalvo's losbreken en de gitaren als ware mitrailleurs aan de slag gaan. Nochtans is er voldoende ruimte voor subtiliteit en vliegen de tempowisselingen evenals gierende soli een luisteraar om de oren. Soms mag het tempo flink naar beneden, zoals in de interludia die allemaal de titel van deze plaat dragen, maar daarna wordt in onder meer 'Indignation' of 'A Black Light Ending' opnieuw stevig van leer getrokken. Into Eternity is de perfecte mix tussen Judas Priest, Dream Theater op speed en Deicide met een overdosis testosteron.

'The Incurable Tragedy' is typisch zo'n plaat waar weinig woorden aan vuil te maken zijn, omdat alles hier op zijn plaats valt. Niet alleen is dit een mooie kandidaat voor de eindejaarslijstjes, maar ook een mededinger naar de titel van meest verdienstelijke en genreoverschrijdende metalplaat van de laatste jaren.

Meer over Into Eternity


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.