Een Idool-jurylid zou haar omschreven hebben met woorden als "knappe stem", "X-factor", "tot in Gent". Voor de niet TV-kijkende mens wil dit zeggen dat de 23-jarige Jennifer Scavuzzo onmiskenbaar een mooie verschijning is, dat ze een mooi, volwassen en eigen stemgeluid heeft en dat ze bovendien nog de juiste muziek maakt om het helemaal te maken als popidool. Als Italiaans-Portugese Belgische bracht ze al op haar 16 haar eerste album 'Ti Prende l'Anima' uit, gezongen in het Italiaans. Zeven jaar later, en een pak ervaring in allerlei bands van jazz tot rock rijker, brengt ze een nieuw soloalbum uit, waar ze, als we de titel mogen geloven, vol ongeduld op heeft gewacht. Voor het album kreeg Jennifer Scavuzzo de hulp van de gebroeders Locurcio, eveneens twee in Belgiƫ geboren Italianen, die in Rome een studio en platenlabels voor jazz en rock uit de grond stampten.
'Impatient' is een rijk poprock album dat, omwille van de stem van Jennifer Scavuzzo en het begeleidend instrumentarium, het midden houdt tussen de pittige, luchtige gitaarrock van Alanis Morissette en de aaibare emotie van een Nathalie Imbruglia. De vergelijkingen zijn echter vooral ter verduidelijking, omdat het album duidelijk een eigen invalshoek en creativiteit heeft. Het openingsnummer 'I Belong' geeft meteen aan waar het op dit album om draait: een creatieve groove, volle akkoorden van elektrische en akoestische gitaar, een leuke compositie en bovenal een open en zelfzekere zang. Op een nummer als 'Here Comes the Sun' laat Jennifer Scavuzzo bovendien horen dat zij en haar bandleden niet vies zijn van een streepje elektronica. Een ijle voicing en gitaarintro die zo van een William Orbit-plaat geplukt zou kunnen zijn, opent en vervolgt verder in de typische poprock stijl die door het hele album loopt. Waar nodig en voor de romantische zeemzoeterigheid van bijvoorbeeld 'I Cried' worden zelfs strijkers en een piano ingezet om het geheel nog mooier of filmischer te maken, terwijl op 'All Over My Face' een sectie blazers voor extra pit zorgt. De perfecte en naadloze productie maken bovendien dat het hele album consistent en als een afgelijnd geheel klinkt, al zorgt dat er tegelijkertijd ook wel voor dat alle songs wat op elkaar beginnen lijken.
Samengevat is 'Impatient' een ijzersterk geschreven, gebracht en geproduced poprockalbum, waar de bevallige Jennifer Scavuzzo trots op mag zijn en dat simpelweg gemaakt is om elk radioprogramma te voorzien van een fris Belgisch stemgeluid met inhoud.

Meer over Jennifer Scavuzzo


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.