John Mellencamp wordt weer John Cougar. Deze artiest, die reeds onder 3 verschillende namen (John Cougar, John Mellencamp of de combinatie John Cougar Mellencamp) gewerkt heeft, speelt opnieuw de blues bekend uit zijn John Cougar periode. Mellencamp componeert niet veel zelf op deze cd. Blues grootheden als Robert Johnson, Son House, Woody Guthrie en Willie Dixon zijn de auteurs. Mellencamp brengt hun werk op voortreffelijke wijze.
'Stones in my Passway' opent de cd met een authentieke 12 maten blues. De rauwe stem van Mellencamp, de gitaar die de basis essentiële blues akkoorden speelt en een slidegitaar die het geheel nog authentieker maakt, grijpen naar het diepste van de ziel. 'Baltimore Oriole' brengt met een origineel ritme, een pure bottleneck gitaar en accordeon, blues waarmee de zanger met de grootste blueshelden op aarde kan wedijveren. 'Teardrops Will all' doet terug even denken aan zijn meer pop en rock gerichte periode maar misstaat door zijn kwaliteit zeker niet op dit album. De traditional 'John the Revelator' wordt alleen met gitaar begeleid maar bereikt door samenzang van schitterende zangeressen een ongekende climax.
Een artiest die zijn roots opspoort kan verrassend uit de hoek komen. Mellencamp heeft ups and downs gekend in zijn carrière. Het van hem bekende engagement naar de Amerikaanse minderheden is hier niet aanwezig maar de hoogstaande kwaliteit van het geheel compenseert dit ruim. 'Trouble no More' is grote klasse in al zijn aspecten. Op deze cd bereikt de artiest, ondertussen de 50 voorbij, een maturiteit in zijn muziek die dit album tot een absolute aanrader maakt.

Meer over John Mellencamp


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.