Met '1972' gaat Josh Rouse terug naar zijn geboortejaar en zijn muzikale helden waaronder Al Green, Marvin Gaye en Carole King. Resultaat is een rustig, gestroomlijnd en rijkelijk gearrangeerd album vol mooie, vlotte popsongs. Vooral lichte maar warme klanken zijn prominent aanwezig.
Titelsong '1972' mag de plaat openen met rustige akoestische gitaarklanken en de zachte stem van Josh Rouse. Subtiel pianospel, xylofoon en zachte strijkers kleuren het geheel. Zoals bijna overal op het album blijven grote dynamieken en climaxen uit. Dat zorgt ervoor dat er af en toe niet zoveel lijn in de muziek zit. Dit is echter een klein en weinig voorkomend ongemak en zelfs dan blijft er een boeiend en sfeervol geluid hangen. 'Love Vibration' baadt ongeveer in dezelfde sfeer als '1972'. Door er meer drum bij te gooien en er zo een zekere cadans bij te brengen, wordt echter een veel zonniger geluid gecreëerd. Ook de leuke backing vocals en het veelvuldig gebruik van saxofoon en dwarsfluit steunen de zonnigere sfeer.
Hoewel het rustige, akoestische geluid alom aanwezig is en de dwarsfluit geregeld stukjes mag inkleuren, weet elk nummer zijn eigen geluid te vinden. 'Sunshine' doet dat dankzij het specifieke slagwerk en het 'a-a-aaaa' dat op de achtergrond klinkt. Heel geleidelijk weet Rouse het nummer naar een zachte maar heldere climax te leiden. Het eigene aan 'James' ligt in het refrein, waar Rouse zijn falsetstem bovenhaalt die perfect past bij de zachte latin-percussie. Ook de jazzy dwarsfluittrekjes zijn helemaal op hun plaats.
Dan gaat Rouse helaas even volledig uit de bocht. 'Slaveship' is een irritante meezinger waarbij elke tekstregel herhaald wordt om volledig tot het niveau van kleuterliedjes te zakken. Hiermee wordt de sfeer volledig gebroken. Er is dan ook even tijd nodig om in het nochtans erg goede 'Comeback (Light Therapy)' te geraken. De mengeling van ingetogen hartstocht, een prominente basgitaar en melodieus gezang levert een erg lekker klinkend nummer op. Ook de andere nummers weten zonder moeite te overtuigen. Pop met klasse!

Meer over Josh Rouse


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.