'So This Is Goodbye' is het eerste album van Juniors Boys sinds het vertrek van oprichter Johnny Dark, die verantwoordelijk was voor de ritmische uitspattingen op voorganger 'Last Exit'. Hoewel er van een radicale stijlbreuk geen sprake is, is er toch een duidelijke evolutie naar muziek met meer rust en ruimte. Stiekem sijpelen ook invloeden uit disco en R&B binnen. Neem daarbij de verslavende stem van Jeremy Greenspan en in de cd-speler ligt een meer dan aangename luisterervaring.

Het begint al bij 'Double Shadow', veruit het beste nummer op de plaat. Subtiele elektronica communiceert moeiteloos met een aanstekelijke beat terwijl Greenspan bezwerend fluistert: "You're two-faced while sideways. . .your thin jokes and split spokes. . .you catch up, you young pup, you old dog, you good fuck." Het werkt alleen maar motiverend om enkele danspasjes te wagen. 'In the Morning' past perfect in hetzelfde stramien, maar klinkt wat opgewekter. Regelmatig zijn de nummers voorzien van een stevige portie soul, zoals in 'The Equalizer' en titeltrack 'So This Is Goodbye'. Dan weer gaat het de donkere en trage kant op in 'Count Souvenirs' en 'Like a Child'. In deze songs, maar vooral in de van een flikkerende beat voorziene Frank Sinatra-cover 'When No One Cares', croont Greenspan er als een uit de jaren '30 overgewaaide en verdwaalde entertainer op los. Deze zangstijl wordt dan gecombineerd met arpeggio synthesizerbeats met als meest geslaagde voorbeeld afsluiter 'FM'. Wie zijn hart wil ophalen aan de teksten, wordt geconfronteerd met een desolate man, die steeds verder trekt als er weer eens iets eindigt.

Uiteindelijk is het goed dat 'So This Is Goodbye' eindigt na een kleine vijftig minuten. De beats, zang en melodieën bevatten maar weinig variatie. Los daarvan is het album een duistere trip voor onderweg, van of naar een feestje.

Meer over Junior Boys


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.