Hoewel dankzij interne strubbelingen het al een hele tijd angstwekkend stil was rond deze band, blijkt dat de plooien zijn gladgestreken en de hoofden gezuiverd. Dat is een zeer mooie zaak, want de hoofdzakelijk instrumentale stonerrock van Karma to Burn is toch een meerwaarde voor de muziekminnende wereld. Dat niet alleen, maar met 'Appalachian Incantation' laten de heren horen dat ze hun neus voor puike songs nog steeds hebben.

Buiten de songs 'Waiting on the Western World' en 'Two Times' staan er op dit schijfje enkel instrumentale tracks. Mensen die geen groot zwak hebben voor stonerrock zouden daaruit overhaast kunnen concluderen dat deze plaat snel saai wordt, maar dan zouden ze het behoorlijk bij het verkeerde eind hebben. De band bewijst namelijk dat zang niet bepaald een vereiste is om stevig te kunnen doorrocken en tegelijkertijd alles doorlopend opzwepend en interessant te houden.

De tracklisting is warrig getiteld, aangezien de songs van '41' tot '46' gaan, ook al staat er zowaar nog een nummer '24' op de lijst, en dat alles is dan nog eens schijnbaar lukraak door elkaar gegooid. Maar ook in wanneer de nummers in willekeurige volgorde afgespeeld worden, blijven een aantal zaken netjes overeind. De songs zelf zijn potig en behoorlijk snel naar stonernormen, de almachtige gitaarriff wordt netjes geëerd, en ondanks het feit dat de nummers opgebouwd zijn volgens klassieke rocknormen, bevatten ze zoveel variatie en schwung dat er werkelijk op geen enkel ogenblik verveling kan optreden.

De enige twee liedjes met tekst zijn eveneens van een sterk kaliber, maar waarom perse deze twee voorzien werden van tekst is een open vraag. Er is alleszins niets verkeerd mee, en het instant hoofdgeknik gaat vrolijk verder. 'Appalachian Incantation' is dan ook het best te beluisteren in één keer. Niet dat er een muzikaal thema terug te vinden is, maar deze nummers horen simpelweg bij elkaar.

Karma to Burn heeft nog steeds de magie in zich om heerlijk meeslepende stonersongs te maken die de hele tijd blijven boeien en die blijven hangen. Een gevaarlijke combinatie ter meerdere eer en glorie van verslaving aan dit album.

Meer over Karma to Burn


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.