'Going Places' is een verzamelalbum dat een overzicht geeft van wat August Darnell zo al had gerealiseerd voor hij Kid Creole werd. August Darnell was toen actief als schrijver, muzikant en producer. Begin jaren 80 startte hij een nieuwe carrière als Kid Creole, the tropical gangster, begeleid door zijn Coconuts, een trio achtergrondzangeressen, waaronder zijn vrouw Addy. Het was pas in die hoedanigheid dat hij het grote succes vond met hits als 'Annie, I'm Not Your Daddy' en 'Stool Pigeon', die hoog in de hitparade terug te vinden waren.

De talrijke invloeden die terug te vinden waren in zijn succesnummers, had August Darnell de jaren daarvoor opgedaan. Zijn productie- en sessiewerk deed hij voor artiesten van allerlei pluimage. Het grootste deel van zijn werk kan men evenwel onder disco scharen, een invloed die ook goed te horen is in zijn latere hits. Het tropische element, misschien wel het meest kenmerkend voor de Kid Creoleperiode, is ook al te horen. Het opvallendst is misschien wel dat het vroegere werk van Darnell veel minder afgelikt en hitparade gericht is, dwarse no wave en kosmische disco worden met elkaar verzoend.

'Sunshower' van Dr. Buzzard's Original Savannah Band opent de plaat en blinkt uit door zijn eenvoud en is vrijwel onmogelijk uit het hoofd te krijgen de eerste dagen. Dat vond blijkbaar M.I.A., want zij gebruikte het als sample in één van haar nummers. Er staan trouwens wel meer nummers op deze verzamelaar die andere artiesten geïnspireerd hebben. Cristina covert 'Is That All There Is', een nummer van Leiber en Stoller, vooral bekend van de versie van Peggy Lee. Leiber en Stoller vonden dat niet leuk en probeerden de release tegen te houden, wat hen voor een tijdje lukte. Het laatste opmerkelijke nummer is 'Emile' van Aural Exciters een erg diepe discotrack, die voor eeuwig lijkt te gaan duren, maar dat is geenszins een onaangenaam vooruitzicht.

'Going Places' is een erg aangename verzamelaar met bijna allemaal nummers die de moeite waard zijn. Een fan zijn van Kid Creole is geenszins een vereist om hiervan te kunnen genieten.

Meer over Kid Creole


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.