Met Angèle David-Guillou, een Franse singer-songwriter die woonachtig is in Londen, is er weer een appel van de boom der muzieknimfen gevallen. Met haar kleine liedjes, sympathiek in elkaar geknutseld met elektronisch gekraak, keyboardmelodietjes, gitaar en enkele strijkers past Klima inderdaad in het rijtje van Björk en Hanne Hukkelberg, al is haar lichtjes hese stem niet zo typerend als die van haar bekendere collega's.

De sticker op de cd vermeldt trots dat 'The City' – de eerste track van het album – gebruikt werd voor een commercial van Hugo Boss. Dergelijke aandacht kan deuren openen, maar biedt muzikaal geen garanties. Trendy mode, lifestyle en muzikaal relevantie zijn in het verleden zelden goede partners gebleken. Gelukkig is het bij Klima zo erg nog niet. 'Klima' is meer dan design, al pakt de muziek niet altijd zoals die van bovengenoemde dames. De arrangementen mogen dan smaakvol gemaakt zijn, het ontbreekt ze aan die extra bubbels die ze naar een hoger niveau tillen, vooral wanneer de aankleding van de muziek weinig evolutie vertoont. Bovendien wordt op deze momenten duidelijk dat David-Guillou's songmateriaal al eens mager uitvalt. De melodische en harmonische hooks die maken dat een song blijft hangen, zijn hier zelden te horen, waardoor de nummers al te vaak voortkabbelen. Het stapelen van de stem in verschillende lagen, een techniek die hier wel erg graag toegepast wordt, kan daar weinig aan doen.

Wanneer de aankleding van de songs wel mag veranderen, kan de muziek al meer boeien. Zo zijn 'The City' en 'You Make Me Laugh' het beluisteren best wel waard. Door in dit laatste nummer de drum in een roffelend ritme te hanteren – een techniek die op dit album opvallend genoeg meermaals wordt toegepast – breekt de muziek bovendien wat uit de popconventies.

De bescheidenheid, naïviteit en intimiteit die het album kenmerken zorgen er voor dat 'Never Ending' extra groots klinkt. Vanuit schilfertjes elektronica bouwt de muziek op en af met alweer een marcherende drum, meerdere strijkers en zelfs een beatje, waardoor een interessanter muzikaal verloop gegarandeerd is.

Om echt een indruk na te laten, valt 'Klima' wat te licht uit. De cd moet het te veel hebben van de muzikale charme dan van de sterke songs: de bekende ingrediënten zijn voorradig, maar de bereiding verraadt te weinig eigenheid. Het album klinkt dan ook alsof het niemand tegen de borst mag stuiten. Ideaal voor een modecommercial, maar hopelijk kan Angèle David-Guillou in de toekomst meer haar eigen geluid laten horen.

Meer over Klima


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.