Wie een beetje vertrouwd is met het werk dat label Ferret Music uitbrengt, weet over het algemeen wat te verwachten: veelal punk en hardcore, met soms ook wel bands die uitstapjes wagen richting stevige metal. Knights of The Abyss klinkt behoorlijk cheesy heavy metal, maar brengt daarentegen een vrij gedurfde mix van hardcore en death metal. Op zich misschien niet zo verwonderlijk (ze zouden totaal de eersten niet zijn), maar vooral gedurfd omdat het op zo veel fronten net niet lukt.

Volgens de band zelf proberen ze muziek te maken die niet alleen makkelijk in het gehoor ligt, maar die tevens behoorlijk gedurfd en uitdagend is op muzikaal gebied. Nu lijkt het behoorlijk moeilijk om die twee werelden vlotjes met elkaar te verenigen en Knights of The Abyss slaagt er dus ook op geen enkel moment in om zowel toegankelijk als gedurfd te klinken. Tracks als 'Banished' of 'Dis Unveiled' geven wel weer waar de band voor staat: een ongeordend potje death metalcore met op de foute momenten breaks en nog veel foutere melodie├źn en soli. Telkens de band probeert om bruut voor de dag te komen, zijn er van die behoorlijk futloze melodie├źn die ineens opduiken om de vaart uit het geheel te halen. Dat niet alleen, maar de technischere stukken, die soms wel potentieel hebben, worden vakkundig de nek omgedraaid door het ronduit lullige spel van de muzikanten, die veelal niet precies weten welke kant ze nu precies op moeten. Het eindresultaat is een ware hutsekluts van stijlen, maar geen enkele consistentie, laat staan overredingskracht.

Knights of The Abyss doet een dappere poging om te schipperen langs de lijn van death metal en hardcore maar mist zijn doel door de richtingloosheid van het geheel. Voor een volgend album zou de band zich beter concentreren om ofwel de ene kant dan wel de andere uit te gaan, want 'Shades' raakt jammer genoeg kant noch wal.

Meer over Knights of the Abyss


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.