Een vreemde, Russisch klinkende naam, verkeerde funkrock muziek en een hoes met 5 mannen in totaal verboden, langwit ondergoed: Kopna Kopna lijkt even synoniem voor "om kop nog staart aan te krijgen". Enige nadere kennismaking verduidelijkt dat het hier wel degelijk om een virtuoos vijftal gaat dat uit Roelofarendsveen, Nederland komt en zijn debuutplaat in het exotische Duffel (!) heeft opgenomen. Hoewel de band er (te) lang over heeft moeten doen om zijn eerste volwaardige muziekproduct af te werken en op de markt te zwieren, geniet Kopna Kopna bij onze Noorderburen toch al een stevige live reputatie. Het is daarom niet verbazingwekkend dat dit kwintet in dit schijfje ook een grote livespirit heeft gelegd.
Lekker vette partijen, groovende gitaren, een jengelende hammond en de stevig opbeurende rap van zanger Rik Elstgeest geven dit schijfje een kinky sfeertje. Hoewel de funkrock die de band maakt wel een enigszins passé lijkt (en refereert naar bands als Gotcha, Urban Dance Squad of zelfs het Belgische Zita Swoon), houdt deze groep de teugels toch stevig in handen. Dankzij een frisse muzikale aanpak en het benutten van vele subtiele, vernieuwende geluiden en samples weet Kopna Kopna dat verouderde gevoel toch goed op te blinken. De muzikale virtuositeit heeft vaak de impact van een wilde wervelwind. Zo slaagt deze bende lolbroeken er in om met twaalf leuke songs (die gemiddeld slechts drie minuten duren) een waardige langspeler op de markt te gooien. Of dat nu gaat om een grappende freestyle in het meer trage 'Walk of a Wanker' of om het herhalend scanderen van de gevleugelde woorden "Like you" in de titeltrack, steeds blijkt Kopna Kopna een energieke portie humor in zijn nummers te steken. Verder heeft de lange periode om tot deze cd te komen er mede toe geleid dat er enorm veel variatie in dit schijfje zit. Zo kan een vlotte gitaardiscohit ('Trouble Sweet Tune') zich moeiteloos handhaven naast de soulvolle eerste single, 'Champagne'.
Verwacht geen lyrische hoogstandjes of zwaar complexe songstructuren: deze muziek is een prima dosis warm entertainment. Staat een traag en so(m)ber pianonummer als 'Dishes' hier dan niet op zijn plaats? Als het opgevolgd wordt door een roesverwekkend kermisliedje als 'How I Lost You' duidelijk wel. Want met dat toch op en top Nederlandse karakter, blijkt duidelijk dat Kopna Kopna garant kan staan voor weer een aangename dosis volksverwennerij. En wees nu eerlijk: is dat niet waar het allemaal wat om draait?

Meer over Kopna Kopna


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.