Het integraal uit zwart leer en oogschaduw opgetrokken Ladytron gaat al een poosje mee. De Engels-Bulgaarse electroband is met 'Velocifero' aan zijn vierde album toe, waarmee Helen Marnie, Mira Aroyo, Daniel Hunt en Reuben Wu zich opnieuw toeleggen op het new wave-aspect van hun muziek, een trend die het duistere licht zag op voorganger 'Witching Hour' (2005).

Hunt en Wu, de twee heren programmeurs van Ladytron, zijn best goed in wat ze doen: 'Velocifero''s sound is krachtig en uitgesproken digitaal, zelfs een tikkeltje overgeproduceerd. Dit sluit echter goed aan bij het imago van de band: Oost-Europese jetsetters die koele, bijna kille muziek maken waarbij nauwelijks akoestische of analoge elementen komen kijken. Helaas lijkt Ladytron iets meer tijd te steken in het cultiveren van dat imago (zowel in beeld als geluid) dan met de muziek zelf, die noodzakelijkerwijs de fundering is van de hele catwalk. De vorm primeert dus sterk op de inhoud bij Ladytron, maar dat betekent niet noodzakelijk dat er op muzikaal vlak niets te rapen valt. 'Ghosts' en 'Runaway' zijn goede, catchy singles die teren op een uitermate repetitief refrein en die binnenkort waarschijnlijk in een aantal Amerikaanse tv-feuilletons te horen zullen zijn, wanneer de hoofdpersonages een hippe club of dancing bezoeken. Het gros van de nummers op 'Velocifero' moet het vooral hebben van de arrangementen, de beats en de sexy allure van Helen Marnies stem en Mira Aroyo's vocale input. Geen van die drie factoren slaagt er echter in de nummers minder zinloos en zoutloos te doen klinken: al na één beluistering valt 'Velocifero' compleet door de mand. Blijkbaar zijn de groepsleden tijdens de drie jaar durende hiaten tussen hun albums meer bezig met voor de spiegel staan dan met het schrijven van degelijke songs.

Ladytron krijgt zoals steeds goede punten voor de klank en het productionele pimpen van dit vierde album, maar vertoont als vanouds een schrijnend gebrek aan goede songs. Een select aantal downloads is daarom meer verantwoord dan de aanschaf van het hele album.

Meer over Ladytron


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.