Nederland mag dan al serieus vooruit lopen op België op gebied van metalbands die een mooi platencontract op zak hebben, als men kijkt naar de hardcorebeweging ziet het er heel wat minder rooskleurig uit, grote namen als Discipline uitgezonderd. LaGuerra is een band die duidelijk lonkt naar de hele hardcorescene, maar de band gooit naast stevige hardcore ook een dikke schep rock, hiphop en zelfs reggae in de mix. Dat klinkt op papier misschien als een wat vreemde klankencombinatie, maar de nummers op 'Revolution Theory' bewijzen dat het best kan. LaGuerra neemt het beste van de eerder zachte kant (reggae) en gooit daar het betere beukwerk tegenaan.

LaGuerra maakt het in eerste instantie echter niet bepaald makkelijk voor de luisteraar. De band speelt heel opgefokt en jachtig. LaGuerra telt twee vocalisten, eentje voor de normale zang en eentje voor de schreeuw, maar het is de schreeuwlelijk die meestal het voortouw neemt. Zijn rauwe krijs is niet zo makkelijk te verteren, dus het zal wat doorzettingsvermogen vergen van de meeste mensen om door die kleine barrière te raken. Wie echter de aandacht vestigt op de muziek zal al snel merken dat dit ideaal voer voor een wilde massa voor het podium is. De gitaren en bas klinken lekker zwaar, de drums hanteren bijna primitieve roffels die het beest in ieder naar boven kunnen halen. Net wanneer de band op haar stevigst bezig is, halen ze plots een reggae- of poppassage boven. Dat contrast werkt, maar het duurt even voor een mens mee is. LaGuerra zou best leentjebuur kunnen gaan spelen zijn bij het Amerikaanse Stuck Mojo, aangezien die metalband de voorliefde voor hiphop ook niet onder stoelen of banken stak. Maar precies door die vergelijking valt LaGuerra voorlopig nog iets te licht uit. Ondanks het feit dat het meeste materiaal op deze plaat wel fris klinkt, blijft er nog niet zo gek veel van hangen. De plots opduikende "vreemde" passages zijn links en rechts nog niet zo netjes in het geheel geïntegreerd, waardoor het soms lijkt alsof losse flarden aan elkaar werden geplakt.

LaGuerra krijgt het voordeel van de twijfel omwille van de frisse aanpak. Nu komt het er alleen op aan om die aanpak verder uit te diepen en de songs soms wat beter te structureren. Als LaGuerra dat voor elkaar krijgt, dan zouden deze jongens best flink wat succes kunnen krijgen, zowel binnen als buiten de mainstream.

Meer over LaGuerra


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.