Jazeker, ook in de Verenigde Staten wordt black metal gemaakt, al is die vaak van een heel ander soort dan de Europese. Een van de betere getuigen hiervan is Lair of The Minotaur, dat er opnieuw staat met een schijfje vol brutale en rauwe onheilsmuziek die eigenlijk weinig overeenkomsten kent met black metal zoals die standaard wordt bekeken. Integendeel, het punk- en sludgegehalte is hier veel hoger en het is nu net vooral de lompheid van deze band die de grootste aantrekkingskracht uitoefent.

Battle metal is een juistere benaming voor de heerlijke brok herrie die dit trio ten berde brengt. De bijzonder grofkorrelige sound van het geheel vormt meteen zowel een pluspunt als een minpunt. Pluspunt voor de mensen die niet vies zijn van ongepolijste producties waar de weerhaken aan alle kanten uitsteken, min voor degenen die het liever wat zuiverder horen. Hoe het ook zij, die dondersound heeft dit combo gemeen met High On Fire, ook zo'n mastodon van jewelste. 'Horde of Undead Vengeance' begint dit album behoorlijk chaotisch en verwarrend: het lijkt alsof de heren elk een andere richting uitgaan en vooral de drummer klinkt naast de kwestie te meppen, maar toch komt alles weer op zijn pootjes terecht. Het titelnummer heeft dan weer een onweerstaanbaar meebrulbaar refrein en 'Slaughter The Bestial Legion' een kippenvelriff om 'hell yeah!' tegen te zeggen. Wanneer frontbeest Steven Rathbone brult, klinkt hij als een broertje van Piotr Wiwczarek (Vader), met een grofkorrelige edoch verstaanbare oerbrul, terwijl hij lawaai maakt als een overjaarse kettingzaag wanneer hij voluit een ijzingwekkende scream produceert. Het leukste aan dit album is dat ook de basgitaar bijzonder prominent aanwezig is, wat het geheel naast de lompere sound ook een pak meer muzikale ballen geeft. Toegegeven, na een paar luisterbeurten is de initiƫle euforie een tikje weg, maar daar staat tegenover dat dit album acht onvervalst bloederige lappen metal bevat die eenieder een fikse klap in het aangezicht bezorgt.

Ondertussen heeft Lair of the Minotaur bewezen dat ze behoren tot een van die luide, rechttoe rechtane bands die vaak zo onweerstaanbaar op de nekspieren werken (zie ook het eerder vernoemde High On Fire). 'War Metal Battle Master' is misschien niet meer zo verrassend als hun vorige releases, maar zeker even genietbaar.

Meer over Lair of The Minotaur


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.