Neem twee Argentijnen die naar L.A. immigreren om daar rockster te worden. Confronteer hen vervolgens met bands als Aphex Twin en Autechre om hun ogen / oren te openen et voilà ... Languis is geboren! Met andere woorden: verwacht een perfecte harmonie tussen elektronica en live instrumenten (waarbij de klemtoon toch veeleer op het tweede ligt).
Desondanks de rustige titel ('Asleep') begint deze vierde lp van Languis nogal druk. De combinatie van erg wild ratelend drumwerk, langgerekte, echoënde gitaarpartijen en ijle elektronica vormt wel een mooi kader voor de zoete en warme stem van Marco Chloca die, zacht fluisterend, toch op de voorgrond treedt. Naarmate 'The Four Walls' meer en meer vordert, kalmeert de muziek van dit duo ook met zelfs openbarende, ambient-achtige soundscapes als gevolg ('Morning Side'). Desondanks de liefelijke, soms wat ruisende laptopeffecten heeft Languis inderdaad wel wat mosterd geleend van het rock 'n' rollwereldje In 'Side of the Road' zit een erg kenmerkend Beatles gitaartje verscholen en 'The Turning Point' is een prima stukje psychedelica dat zo naar een plaats zou kunnen dingen in de Madchester scene (Stone Roses, Psychedelic Furs, ...). Zo zal er tussen deze 10 nummertjes allicht wel voor elk wat wils zitten. De formule werk in elk geval: zachte, langgerekte muziek, moderne elektronische geluiden, veel subtiele impressies (accentjes met hammond, trompet, ...) en een heerlijke kalme, rustgevende zangstem. Met zou van minder gaan zweven!
Live optredens voor elektronicawizzards als Scanner, Mouse on Mars, Kid 606 of zelfs Arab Strap hebben de 2 jongens van Languis geen windeieren doen leggen. Op 'The Four Walls' slagen ze er in om een perfect eigen geluid samen te stellen dat bulkt van de frisse ideeën en leuke invloeden. De grote luistervriendelijkheid die deze cd uitstraalt, zorgt er overigens ook voor dat hij best moeilijk uit de speler te verwijderen valt. Mooi zo.

Meer over Languis


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.