Duitse elektronische songwriters. Het lijkt de laatste vloek van een brandende heks, maar niets is minder waar. Lazar brengt met hun nieuwe cd 'Consumotionality' een plaat op de markt die velen zal bekoren. Beats die uit alle hoeken van de elektronica komen, smaakvol gecombineerd met elementen uit de jazzwereld. Lazar komt met hun jazzy dansmuziek dicht in de buurt bij de warme klank van Lamb.
'Spread your Push' is een loungenummer in hart en nieren: de sexy stem van Agnes Lazar en een knappe pianosample luiden het begin in van een dijk van een nummer. Een slome beat en de warme klank van een contrabas, meer moet dat niet zijn om een geslaagde ritmesectie te krijgen. Single 'Evacuation Festival' toont het creatieve lef van de groep door een vlot lopend nummer tot tweemaal toe te onderbreken met een tegendraadse drumroffel. Invloeden uit de dub zorgen voor een gezapig gevoel dat wordt versterkt door een luie orgelpartij. Een pompende housebeat nodigt uit tot beweging bij het beluisteren van 'Consequence', maar ook het oor komt aan zijn trekken in de vorm van een knappe saxsolo. Dan wordt er een versnelling hoger geschakeld met 'Save your Little s'. Een snelle drum 'n' bass gaat het gevecht aan met de luie tonen van de basklarinet wat een heel aparte klankkleur oplevert. Maar ook de vocalen zijn niet van de poes. In 'Always Something Almost Killing' trakteert jazzzangeres Agnes Lazar de onderbuik op de warme tonen van haar wellustige stem. De prachtige zanglijn wordt prachtig aangevuld door een saxofoonpartij die recht uit een jazzlied komt gestapt. Daarbij staat haar zwoele stem ook in een mooi contrast met de breakbeat die zelfs een manke laat bewegen. En ook de contrabas is weer van de partij en dit keer wordt ze ook daadwerkelijk als strijkinstrument gebruikt.
De pracht van muziek zit soms in de weloverwogen details en die zijn er bij Lazar genoeg te vinden zodat de plaat schreeuwt om een herbeluistering. En nog één, en nog één.

Meer over Lazar


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.