Langzame, duistere gitaarliedjes, hier en daar doorspekt met magere elektronicageluidjes, dat moet zowat het recept zijn van deze plaat. De man achter Lazarus heet Trevor Montgomery, een singer-songwriter die voorheen reeds actief was bij Tarentel en The Drift. De muziek voor deze cd heeft hij volledig zelf opgenomen in zijn eigen kamer. Achteraf zijn in de studio wel nog wat stemarrangementen en geluidjes toegevoegd. 'Minder is meer', moet hij gedacht hebben toen hij deze cd bij elkaar schreef. Maar dat principe heeft hij dan ook tot in het extreme doorgevoerd. Iedereen is wel eens in de stemming om een melancholische, droeve plaat op te leggen, maar dit wordt halverwege de cd toch wel van het goede teveel. Sommige nummers duren ook net iets te lang om langdradigheid te vermijden. Voor mensen die met een depressie zitten is deze plaat niet bepaald een opkikkertje.
Wat daarom niet wegneemt dat er best wel mooie nummers tussen zitten. 'Ocean (Burn The Highways)' is bijvoorbeeld best een aangenaam nummer om naar te luisteren en duurt ook niet te lang. Het spijtige is dat er binnen de nummers heel weinig variatie te vinden is. En aangezien de nummers onderling dan ook nog eens fel op elkaar lijken, zit er weinig afwisseling in de hele plaat. De sfeer is in elk nummer dezelfde, de klankkleur idem dito. Die klankkleur is overigens heel sober gehouden: één akoestische gitaar (in een paar nummers, zoals in 'Born a friendship' vervangen door een orgeltje), hier en daar aangevuld met lichtjes zweverige elektronische geluidjes zoals het ruisen van wind, of een licht strijkers- of pianoarrangement. De klank van de zangstem doet op sommige momenten onwillekeurig aan die ietwat hese stem van de zanger van Eels denken. In het slotnummer, 'Time', zit een passage van 12 minuten met voornamelijk stilte, die af en toe onderbroken wordt door elektronische geluidjes.
Trevor Montgomery geeft een beetje de indruk dat hij deze plaat eerder voor zichzelf gemaakt heeft dan voor de medemens. Zijn nummers zijn vanuit emoties opgebouwd, maar die komen niet goed over op plaat.

Meer over Lazarus


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.