Een behoorlijk ambitieuze titel van deze zevenkoppige formatie, eentje die uiteraard hoge verwachtingen schept voor wat komen zal. De reden dat er zeven personen in deze groep zitten, is de toevoeging van cellisten en violisten die de basis van de heren moet verbreden. Dat is een behoorlijk eenvoudige basis, met eenvoudige gitaarpartijen, vrij rechttoe rechtane drums en de lijzige zang. Wanneer de band er zelf vervolgens prat op gaat gothic rock te spelen, kan het plaatje nog meer gecompleteerd worden. Het is alleen een tikje jammer dat er zo weinig mee gedaan wordt.

Nu had de band er allicht beter aan gedaan om met een ander nummer te starten dan 'Du und Ich', een wel zeer platte, poppy versie van Die Krupps, Rammstein en Lacrimosa met een ongelofelijk melige tekst en saaie vocalisatie ervan. De song begint al met zevenendertig herhalingen van de titel en dat is echt van het goede teveel. 'Morgenrot' is grotendeels in hetzelfde bedje ziek, al zit er deze keer meer variatie in verweven. 'Komm Nie Zuruck' of 'Maskenball' geven iets meer van jetje, niet noodzakelijk muzikaal gesproken, maar daar mag het al eens wat vooruit gaan. Het overgrote deel van de liedjes kabbelt echter maar voort en voort zonder op te vallen of zonder enig aanwijsbare interessante melodie dan wel zanglijn. Elke keer opnieuw duiken zeer simplistische gitaarmelodie├źn op, die tot in het oneindige herhaald worden teneinde een enigszins machinale, industrialklank te doen ontstaan. Alleen jammer dat deze nergens beuken, wat toch wel een vereiste is. De bijdrage van het klassieke instrumentarium blijft daarbij zeer beperkt en onopvallend. Ook de zang schiet behoorlijk te kort. Niet dat er ronduit vals wordt gezongen, dat in het geheel niet, maar de eenzijdige toon waarop de teksten gedeclameerd worden is te saai voor woorden.

Letzte Instanz weet de ambitieuze titel dus helemaal niet waar te maken, al zou het eenieder niet verbazen mocht de band in de grote massa potten kunnen breken door het compleet ongevaarlijke en voorspelbare karakter van de nummers. Tot nader order mogen de meerwaardezoekers dus met een grote boog hier omheen lopen.

Meer over Letzte Instanz


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.