In de door hiphop en r'n'b gedomineerde Verenigde Staten wordt het voor rockbands steeds moeilijker door te breken en airplay te bemachtigen. Desondanks is Liam and Me hard bezig met het opbouwen van naam en faam in en rond Philadelphia en New Jersey, geschraagd op een fenomenale live-reputatie. De energetische optredens van dit charismatische viertal resulteren keer op keer in een groot dansfestijn. Met het verdiende geld heeft Liam and Me nu een eerste serieuze EP uitgebracht in eigen beheer.

'Take Your Time' geeft duidelijk het handelsmerk van Liam and Me weer: catchy rocksongs met een gigantisch hitpotentieel. De gitaarriffs zijn bijzonder snedig en rocken geregeld de pan uit, terwijl de synthesizer de songs dan weer bijzonder toegankelijk en opgewekt maakt. Zo ontstaat een originele stoofpot van uiterst dansbare indierock met een duidelijke popinslag.
'Fast as you can' is het beste bewijs van deze formule. In het begin wordt enkel het typische kwieke synthesizerdeuntje gekoppeld aan de iele stem van zanger Matt O'Dowd, waarna de gitaar, bas en drum invallen en het geheel ontploft. Blijven stilzitten is onmogelijk. .
De perfecte samenzang van O'Dowd met gitarist Dan Larkin maakt het geheel enkel nog onweerstaanbaarder. Zelfs zonder synthesizer staan de songs als een huis. Getuige hiervan de titeltrack 'Take Your Time', waar naar het einde toe vooral het briljante en vliegensvlugge drumwerk de aandacht trekt. In 'Pretty Black Dress' horen we ook even de gevoelige kant van O'Dowd. Het nummer is nog steeds zeer up-tempo, maar toch duidelijk meer ingetogen en melancholisch dan de overige nummers. De EP sluit af met 'Don't Say a Word', een meezinger van formaat die als een vulkaan kolkend naar een hoogtepunt toewerkt en na de uitbarsting hete stromen gitaargetokkel laat smeulen over de luisteraar.

Enige nadeel is dat de productie er niet altijd in slaagt de geweldige sfeer en aantrekkingskracht van de live-optredens over te brengen. De tornado van geluid die het publiek meezuigt wordt hier gereduceerd tot een paar heel stevige windstoten. Het had misschien iets ruiger gemogen en iets minder afgelijnd. Als de groep nog wat rijper wordt en de geschikte producer vindt die hun enthousiasme op gepaste wijze op band weet vast te leggen, is het maar een kwestie van tijd voor Liam and Me de wereld verovert...

Meer over Liam and Me


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.