Lightheaded staat voor degelijke feesthiphop zonder complexen. De beats zijn aanstekelijk en funky, de teksten lichtvoetig. 'Wrong Way' is een uur positief denken geperst op een schijfje.

Met Ohmega Watts heeft de groep een knappe producer in huis. De mc's zijn middelmatig en het zijn vooral de beats die het album moeten dragen. De meeste nummers krijgen een vlot ritme, een traditionele uit funk en soul gesamplede beat eist de aandacht op. Dat geeft de muziek vaak een 'old school'-sfeertje, verder versterkt door orgeltjes en gesamplede baslijnen en de vele refreinen die de groep in koor meezingt. De sound doet zo wat denken aan Jurassic 5 of dj Format, die ook wel eens durven teruggrijpen naar het verleden. Vijf nummers werden door andere producers geleverd, maar enkel Tony Stone brengt het album iets bij. Zijn tracks klinken wat zwaarder en hebben een hardere, stroevere beat die een welkome afwisseling vormt.
Het lijkt er wel op dat Lightheaded bewust een tegengewicht wil brengen in het hiphopwereldje vol hersenloze machopraat en grote ego's. De teksten zijn in elk geval nadrukkelijk 'positief'. Een sympathiek opzet, maar helaas komen de mc's niet verder dan ergerlijke clichés. Kort samengevat komt hun boodschap neer op "wees jezelf" en "hou vol, ook als het leven tegen lijkt te zitten", verpakt in allerlei formuleringen en (platte) metaforen ("Sometimes you've got to go through the fire to get to the other side."). Ook verwijzingen naar God en de Eeuwigheid worden ons niet bespaard. Gelukkig voelen de mc's niet voortdurend de behoefte om diepzinnig te doen en beperkt de schade zich tot een aantal nummers.

Lightheaded wil ons op een positieve manier entertainen en slaagt daar grotendeels in. Tekstueel gaat het geregeld mis, maar de beats maken dat de cd er vlot ingaat en de mc's vallen weinig op. 'Wrong Way' heeft niets om onmisbaar te zijn, maar is erg genietbaar voor wie zin heeft in een opgewekte portie hiphop met vlotte beats.

Meer over Lightheaded


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.