Lostep is een Australisch duo dat bestaat uit dj Phil K. en producer Luke Chable, allebei uit Melbourne, Australia. Volgens de boegbeelden uit de trance en progressive zoals Sasha en Dave Seaman is Melbourne de hoofdstad van de progressive muziek, dus men kan zich al een idee vormen van hoe deze 'Because We Can' klinkt.

En ja hoor, de progressive is present. Opener '6AM Sedna' is dan wel een heel dromerige track die niet geschikt is voor de dansvloer, de lange zwerige soundscapes die typisch zijn voor progressive zijn al aanwezig. Nadien komen de beats er bij, maar de Aussies houden het nog steeds vrij down tempo met een lekker rollende breakbeat. En vanaf dan gaat het bpm in stijgende lijn. Het korte intermezzo 'Construction Of A Deep Space Station' belooft nog wat stilte voor de storm en ook de eerste minuten van 'Naughty' zijn gewoon wat soundscapes. Maar dan haalt Lostep in die track de gitaren boven en gaat het ritme van de breakbeats de hoogte in. In de titeltrack 'Because We Can' trekken Phil en Luke uiteindelijk de viervierdenschuif open en mag het stampen beginnen. Een stevige beat, schurende geluiden en uit de bocht vliegende bliepjes zoals in Alter Ego's 'Rocker' zorgen voor een instant dansvloerplaat. Nog dansvloervoer is bijvoorbeeld 'Birma' dat eerder al als 12" verscheen en het zo goed deed dat progressive koning Sasha het op zijn 'Involver'-album zwierde. Foute keuze van Sasha, want de volgende track 'Villian' is veel sterker. Zweverige progressive soundscapes met daaronder een stevige breakbeat genre Plump DJ's laten er geen twijfel over bestaan dat dit een track is die in een club hoort. Volgens de press-info is dit "electronic music that breaks all the rules". De breaks zijn er alleszins, maar de regeltjes ook nog. Lostep experimenteert wel een beetje met de soorten van klanken, maar weinig met genres of de grenzen van het muzikale. Hun echte experimenten zoals bijvoorbeeld de elektronische pingpong op 'Family Tennis' blijven niet meer dan een ludiek intermezzo op dit album.

'Because We Can' is niet echt vernieuwend. Maar dat moest in principe ook niet voor een duo dat voornamelijk goede dansmuziek maakt. Losteps eerste studioalbum is zeker het betere progressive werk, al zal het nooit een classic worden zoals Sasha's 'Airdrawndagger'.

Meer over Lostep


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.