Lotterboys is het nieuwste muzikale geesteskind van Dj Fetisch (Terranova) , Shapemod (Terranova) en Mack Goudy Jr. (aka Paris The Black Fu van de Detroit Grand Pubahs). Wat in 2005 begon als een geïmproviseerde studiosamenwerking kreeg al snel een staartje met een koppel clubhits en groeide (onder de vleugels van het Gentse Eskimo Recordings) uiteindelijk zelfs uit tot een 'volwaardige' live-groep. Sinds kort heeft het prettig gestoorde trio met de cd 'Animalia' een heus full-album in de winkel liggen.

Ondanks het recente succes is het geluid van Lotterboys altijd even herkenbaar en rauw gebleven. Met een combinatie van elektronica, rock en een flinke snuif zweterige funk mikken de heren nog steeds zonder gène op de dansvloer. Van bij de brute discobeat van opener 'Star Whores' tot de laatste Sex Pistols-achtige gil op 'Wired and Tired' draait de Lotterboys-motor in overdrive en wordt van de luisteraar een gelijkaardige speelse onvermoeibaarheid verwacht. Eerdere singles als 'Heroïne' (met zanger Mack als een ultrageile Tom Jones op speed) en de bedwelmende blaxploitation-hit 'Blazer' blijven tot op heden knallers van formaat, maar op 'Animalia' zijn het vooral nieuwe tracks als 'Give It Up' die met de prijzen gaan lopen. Met een strakke 80's drumbeat, wat opzwepend handgeklap, een rollende baslijn, een kletterende gitaarrif en een catchy leadsynth zetten Fetisch en Shapemod al na enkele maten een backing track neer waar Billy Idol een moord voor zou begaan. Een andermaal compleet geflipte Mack Goudy Jr. mag vervolgens gedurende vier minuten zijn meest perverse gedachten bovenhalen en de boel ophitsen tot ongekende hoogten. Opnieuw valt op hoe de zanger hierbij moeiteloos afwisselt tussen Prince-achtige gilletjes en Barry White-achtige 'lovetalk'. Op meer instrumentale tracks als 'Can't Control the Boogie', 'Animalia' en 'Superdope' komen dan weer duidelijk de elektro-, house- en technoroots van Dj Fetisch naar boven. Pompende bas- en drumritmes, bleeps en synthriedels worden daarbij vakkundig aangevuld met gescandeerde dansvloernonsens en funky sekspraat. Het enige minpuntje aan de eenvoudige (maar vreselijk aanstekelijke) Lotterboys-formule is dan ook dat het na enige tijd ontbreekt aan verrassingen en dat hier en daar zelfs het 'been there, done that'-gevoel opduikt.

Muziekliefhebbers die zweren bij het dansbare 'back-to-the-roots'-geluid van groepen als Franz Ferdinant, Kaizer Chiefs en The White Stripes en tegelijk niet verlegen zitten om een flinke dosis funk en elektronica zullen deze 'Animalia' zeker kunnen smaken. Hetzelfde geldt voor clubbers met een voorliefde voor 'echte' instrumenten en flink wat rockgeïnspireerde smerigheid. Lotterboys slaagt er immers moeiteloos in een Black Sabbath-cover ('Iron man') te brengen die in geen tijd zelfs het meest gebronzeerde 'fashion victim' tot een pogo aanzet ... Give it up!

Meer over Lotterboys


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.