Lul pakt uit (wereldzin!): een razende storm van snel drum- en gitaargeweld, chaotischer dan punkrock en donkerder dan pretpunk, wringt en wervelt zich in de vreemdste bochten. Tegen een razendsnel tempo vliegt deze plaat voorbij. 'Ueberlocation' is nochtans een uitgebreide verzameling van de felbegeerde Joy Division cover 'Colony' (12"), de eerste 'Autolocation' ep en de hardere 'Inside Little Oral Annie' plaat plus enkele bonustracks (waaronder een Neil Young cover en 'Rudy Can't Fail' over voetballer Ruud Gullit). In zijn totaliteit omhelst dit niet minder dan 36 nummers!
Ingewikkelde muzikale partijen, tempowisselingen en een donkere zang die vaak even zwart klinkt als de hoes van deze cd zijn vaste ingrediënten. De Friese formatie Lul slaagt er in hiermee zich een geheel eigen stijl aan te meten, die veel weg heeft van rommelige emocore. Dankzij boeiende instrumentale intermezzo's als de complexe drum- en gitaarwirwar bij 'Supervac' of het spookachtige 'D.R.B.C.' en hier en daar een meezingertje als 'Slutty of Free Enterprise' is deze verzameling Lul nummers nog aardig toegankelijk ook. Veelal gorgelt en rommelt de muziek echter van jewelste. De meest complexe songstructuren worden aangewend om de chaos op 'Ueberlocation' te perfectioneren. De ijle, afstandelijke productie die bij sommige wave groepen in de jaren '80 werd aangewend, versombert het bandgeluid nog meer. De tragere nummers lijken zo weggelegd voor een horrorfilm. Hoewel dit materiaal reeds in het bezit zou moeten zijn van fans van Lul (of de daaropvolgende band Solbakken), moet de ongehoorde hedendaagsheid en originaliteit van deze opgedweepte emocore toch nieuwe luisteraars kunnen aanspreken.
Enige spijtige zaak is dat 36 nummers toch wel héél veel zijn om te blijven boeien. Qua originaliteit of afwisseling is er geen probleem, maar meer dan 70 minuten chaotische muziek neigt sowieso tot hoofdpijn. Voeg daarbij nog een 7 minuten durend intermezzo van fluitende en jankende gitaren in 'One Mountains' en een aspro wordt verplichte kost. Met de beste wil van de wereld...

Meer over Lul


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.