Het Berlijnse Make It Count is een jonge hardcoreband die ontstaan is in 2005. Na een eerste demo brengen deze Duitsers nu hun debuutalbum uit bij GSR, het Nederlandse kwaliteitslabel voor metal/hardcore. 'Leeway' heet het schijfje en de muziek staat volgens de band zelf onder andere voor woeste hardcore met een unieke stem en harde maar melodieuze riffs. Is dit echter ook het geval op 'Leeway?

Furieus en melodisch is het wel. Na de opzwepende, slepende intro barst 'Make It Count' los met uptempo drums en het gewoonlijke eenvoudige riffwerk. Hardcore punk heeft nooit gedraaid om technische hoogstandjes en de jongens uit Berlijn weten dat dit anno 2008 nog steeds van kracht is: bij échte hardcore gaat het om de energie en overtuigingskracht die een band in de nummers steekt en van Make It Count kan gezegd worden dat ze die twee elementen ten volle toepassen met een furore aan uptempopassages, de typische groovy metallische hardcorepartijen en de zeer catchy midtempostukken. Ook de strot van Hannes mag er niet aan ontbreken: ieder nummer schreeuwt de man zich de longen uit het lijf in echte hardcoregeest. Een zeker surplus is de toevoeging van melodie aan de reeds agressieve ritmesectie, maar vooral het feit dat de band weet dat trop maar trop is en hier gelukkig met mate omspringt, zoals in 'Still Carry On' of de schitterende afsluiter 'Everyday Life'. Make It Count kan uiteraard evengoed amelodieus uit de hoek komen, wat ervoor zorgt dat de agressie nog beter in de verf gezet wordt, zoals in 'All These Words' of 'We Don't Give A Fuck', waar een heerlijke breakdown – van de oude school, dus mét meeslepende groove en kracht en zonder saaie, tergend trage stoerdoenerij, kortom, zoals het moet – het geheel afsluit.

Make It Count heeft een spetterend debuut uitgebracht, dat is een feit. Vernieuwen is niet de bedoeling van hardcore en dat weten deze Duitsers, maar met hun furieuze energie en overtuigingskracht bewijzen ze zich meer dan genoeg. Dit belooft gerust nog wat kwaliteitshardcore voor de toekomst.

Meer over Make it Count


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.