Male Bonding, een opkomend vinnig trio uit Londen, maakt meteen furore met het korte en krachtige debuut 'Nothing Hurts'. Scheuren langs de revue: grote vlagen tomeloze punkenergie, gekruid met de fuzz en feedback die ooit de alternatieve gitaarrock uit de jaren '90 domineerden. En ook niet om over het hoofd te zien: ‘Nothing Hurts’ wordt uitgebracht onder de hoede van Sub Pop, het platenlabel dat twintig jaar geleden zijn legendarische status verzekerde met invloedrijke namen als Nirvana, Soundgarden en Mudhoney onder zijn hoede.

Met de in your face opener 'Years Not Long' is meteen alles gezegd. Vanaf het begin wordt er voortdurend gespeeld met het schrille contrast van aanstekelijke melodieën en een ruw lo-fi geluid - een effect dat aangedikt wordt door ijle zanglijnen die voortdurend dwalen tussen de riffs en het drumwerk. De prominent aanwezige (lees: vet luide) gitaarpartijen, inclusief effecten, hebben veel weg van Dinosaur Jr. of Hüsker Dü. Male Bonding heeft immers ook de kunst geadopteerd om uitmuntende songs onder een vette laag gitaarnoise te begraven. Zoals die minuutlange distortion waar ‘Nothing Used To Hurt’ mee opent, waarna weer een ongenadig nummer om de hoek komt gesprongen.

Op 'All Things This Way' wordt een ander stokpaardje boven gehaald; de catchy hooks die elke song een rebels - maar daartegenover ook poppy - kleurtje geven en een duurzame zegel op dit album kleven. Het wordt al snel duidelijk dat simpelweg elk lied op deze onstuimige plaat meer dan voldoet. De 13 hitsige stampers die er op korte tijd (net geen halfuur) doorgejaagd worden zullen het zichzelf als muzikale parasieten gauw comfortabel maken in menig onderdanig gehoororgaan. En rustigere nummers als ‘Franklin’ of akoestische afsluiter ‘Worse to Come’ zullen daar niet milder in zijn.

Als een machinegeweer vuurt Male Bonding de straffe songs af op dit non-discreet debuut. Ondanks talrijke vergelijkingen slagen ze er in om een geducht eigen geluid te bewaren. Catchy songs onder een tsunami van gitaarlawaai die zich aan een moordend tempo aandienen.

Meer over Male Bonding


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.