Vuil, ranzig en barbaars: voor één keer gaat het niet over een avondje uit met de plaatselijke metalgroep, maar over de muziek van mclusky uit Wales. Het drietal speelt een stijl die te geraffineerd is om punk genoemd te worden en die te rauw is om in het rockplaatje te passen. Denk aan nietsontziende drums, een met prikkeldraad bespannen gitaar en een bas als een pletwals waar de zanger gillend en brullend onder beland is. Of aan de soundtrack bij een compleet losgebroken straatgevecht tussen Engelse voetbalhooligans. Niet meteen iets waar vader en moeder op zitten te wachten, zo bevestigt ook de titel 'Your Children Are Waiting For You to Die'.

Een hoge en schelle gitaar maakt van 'Without Msg I Am Nothing' een catchy opener. Daarna is het al meteen goed prijs in 'That Man Will Not Hang' met een baslijn die geen spaander heel laat. 'Fancy vs The Young Canoeist' trekt zich aan een razende drum op tot een hoop lawaai en het klinkt meer dan geweldig. En dat allemaal in twee minuten! Meer kortstondige mosh pits kunnen en zullen ontstaan tijdens 'Kkkitchens, What Were You Thinking?' en het fantastische 'Lucky Jim'. Als van de standaardbezetting van gitaren, bass en drum wordt afgeweken, durft mclusky wel eens de mist ingaan. 'Your Children Are Waiting for You to Die' moet iets als een ballade voorstellen, maar de piano wordt, zoals het in het booklet vermeld staat, inderdaad nauwelijks degelijk bespeeld. De trompetten in 'Forget About Him, I'm Mint' breken geen potten, maar wel het geluid van het album. 'She Will Bring You Happiness' klinkt eveneens zomers en poppy, maar rockt nog stevig en krijgt 'Our old singer is a sex criminal' mee in het refrein.

Jammer van de minpunten, maar nog altijd meer dan genoeg uitstekend materiaal om 40 dolgedraaide minuten te beleven. Even regeren gitaren weer de wereld en is er volgens de biografie van mclusky maar één conclusie: 'All Dj's must be French.' Met dank aan Steve Albini achter de knoppen.

Meer over mclusky


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.