Brad Laner heeft na 'High Highness' uit 1995 niets meer met Medicine gedaan, maar maakte nog wel muziek met Electric Company en Amnesia. Nu heeft labelgenoot Kid 606 ervoor gezorgd dat de naam Medicine terug van onder het stof is gehaald. Van de bezetting is gitarist en frontman Brad Laner de enige overgeblevene en alleen zangeres Shannon Lee (dochter van Bruce Lee) werd nieuw binnengehaald. De overige artiesten zijn allemaal vervangen door een laptop. De vroegere psychedelische, van vele effecten voorziene gitaren, de donkere zang van Beth Thompson en de beats krijgen een heel andere invulling.
Het resultaat doet bij momenten industrial aan, al steekt de r&b-achtige zang van Lee daar wel regelmatig een stokje voor. Ze zingt alsof ze lid is van een of andere meidengroep en dat past niet bij de vaak rauwe klanken van Medicine anno 2003: een combinatie van verfijnde drums, op hol geslagen noisy synthesizers en een overvloed aan bliepjes. Het lijkt wel alsof Laner zoveel mogelijk tegelijk probeert te gebruiken in de hoop dat er iets interessant gebeurt. Dat lukt bijvoorbeeld in 'Negative Capability', waar een rustig en trager stukje met bliepjes, vervormde zang en drum opbouwt tot een met distortion overladen gitaardeel met een pompende beat. 'Best Future' krijgt een soort mantra, het is de enige keer dan Lees zang echt kan bekoren. "You know you die alone" blijft nog uren nazinderen. Op het einde zingt Laner zelf nog 'Sodden Rockets' met een drumpartij die geprogrammeerd is door Kid 606. Het is een zeer rustig nummer, dat samen met het laatste nummer afsteekt tegen de rest van het album. Er vallen wel enkele fijne geluidjes te horen, maar het gaat nergens naartoe, alsof het allemaal per toeval op de goede plaats terecht komt. Voor het overige springt er geen nummer uit en dat legt meteen de zwakte van deze plaat bloot: er gebeurt niet echt iets. Die tracks klinken als overgeproducede pop zonder inspiratie en het is moeilijk om daarvan wakker te liggen.
Met maar enkele goede momenten en zonder duidelijke lijn zal dit album de oude Medicine-fan niet kunnen bekoren en er waarschijnlijk weinig nieuwe bijmaken.

Meer over Medicine


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.