Metal Church heeft al een flinke geschiedenis achter zich, maar toen de band zich enkele jaren geleden opnieuw manifesteerde met zanger Ronny Munroe, bleek dat het heilige vuur nog verre van gedoofd was. Dankzij de zeer afwisselende en enorm sterke zang van Munroe en puike riffs van gitaristen Kurt Vanderhoof en Rick Van Zandt wist het album 'Weight of the World' hoge toppen te scheren. Het was dan ook de vraag of Metal Church die sterke plaat zou kunnen evenaren. Om alle twijfel meteen weg te nemen: ze zijn daar zonder meer in geslaagd.

'The Company of Sorrow' mag alvast bijzonder veelbelovend openen: een potige ritmesectie wordt vrolijk voorzien van een paar kopstoten van gitaarriffs. De stem van Munroe is nog steeds een quasi ideale kruising tussen Ronnie James Dio en Rob Halford en hij laat dan ook geen moment onbetuigd om zich te manifesteren als sterke vocalist. Maar er zijn toch een paar uitschieters die niet onvermeld mogen blijven. Zo is er 'Meet Your Maker', dat niet alleen een aantal gitaarpartijen kreeg die bijna episch kunnen genoemd worden, maar tevens een mooie afwisseling tussen beukende elektrische partijen en vrolijk tokkelende akoestische kent. Of het opgefokte 'Mass Hysteria', met een Munroe in grote doen. 'Crawling To Extinction' is ook voorzien van een paar monsterlijke metalriffs, en het feestje gaat behoorlijk lang door. Nu mag ook niet onvermeld worden dat hier en daar een paar songs ietsjes te lang duren, maar omdat de kwaliteit van het gebodene hoog ligt, hoeft dat alleszins geen beletsel te zijn om de cd te ontdekken. Metal Church bestaat uit doorgewinterde muzikanten die hun vak niet alleen verstaan, maar er ook nog altijd in slagen om sterk voor de dag te komen.

Hoewel 'This Present Wasteland' bij een eerste beluistering misschien niet de beuker lijkt die werd verwacht, dan betekent dat enkel dat deze plaat ietsjes meer tijd nodig heeft. Eens de nummers goed hebben kunnen doordringen, blijkt dit alweer een klasse-album van een klasseband te zijn.

Meer over Metal Church


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.