Minerale is een Belgische band die al een paar jaar aan de weg timmert. 'Shrines' is hun eerste volwaardig album. Het album bevat een aantal goede ideeën en mooie nummers, maar echt overtuigen doet de plaat niet. De band heeft nog niet echt een eigen stijl of geluid. De groep heeft duidelijk wel veel naar de laatste platen van Radiohead geluisterd en geleerd om een sfeer te zetten door soundscapes te gebruiken.

Het eerste nummer ('In the Water') wekt nogal wat nieuwsgierigheid op in het begin, met een simpel drum- en gitaarrifje omgeven door dergelijke soundscapes, maar breekt jammer genoeg nooit echt los en duurt ook te lang om te kunnen boeien. De zang is bovendien vrij emotieloos. Ook gedurende de rest van de plaat zou zanger Jack Redwood geregeld iets meer risico's mogen nemen en een een breder klankkleurenpalet trachten te bereiken. Zijn nasale en redelijk ijle stem begint op de duur zelfs een tikkeltje zagerig over te komen, wat jammer is gezien er zeker potentieel aanwezig is. Het tweede nummer, 'Millionaire', is meer up-tempo en een degelijk gitaarnummer maar mist snedigheid om echt te blijven hangen. De meeste songs zijn effectief wel knap gemaakt, maar het ontbreekt hen enkel aan wat meer originaliteit of een betere uitwerking. 'Tick Time' is bijvoorbeeld een mooie en vrij opgewekte ballade, maar niet de ijzersterke song die dit album nodig heeft om een echte meerwaarde te hebben. De meest boeiende track is zeker 'Epic', dat na een redelijk lange intro vooral leuke gitaarriffjes biedt en in het refrein een tempootje en volumetje hoger schakelt (eindelijk!).
Ook 'Eyes Eyes' klinkt verrassend catchy in vergelijking met de rest van het album, maar is net iets te loom om een radiohitje te kunnen worden. Het album eindigt met 'Ignore Me', dat ondanks het mooie gitaargetokkel toch meer wegheeft van een klaagzang en de luisteraar doet er dan ook best aan de titel te respecteren.

Toch moet men niet te hard zijn voor deze Brusselse jongens. Het talent en de ideeën zijn zeker aanwezig, en wie weet komt de doorbraak er wel. Met deze plaat zal dit echter niet gebeuren.

Meer over Minerale


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.