De vervuilde industriƫle steden van Groot-Britanniƫ mogen dan hebben bijgedragen aan het ontstaan van de punk, inmiddels is de oervorm van punk bijna volledig verdwenen en vervangen door gladde poppunk van geprefabriceerde modellen. Dat het ook anders kan bewijst het oer-Britse Mistress: de band heeft duidelijk lak aan regels en conventies en weet met een bijzonder ongepolijste klank en doe-het-zelf attitude een heerlijk plaatje af te leveren. De mix van punk, grindcore en crust maakt flink wat oergevoelens in de mens los.

Bezieler van Mistress is Mick Kenney, ook wel bekend van de totaal geflipte bende van Anaal Nathrakh en de rauwe black metal van Frost. Een tweede bekend gezicht is dat van zanger Dave, die bij de Britse death metalband Benediction brult. Mistress klinkt vuil, lomp en loodzwaar en dat is precies wat de band voor ogen had. Geen netjes gepoetste productie maar rauwe eerlijkheid moest het credo worden van 'In Disgust We Trust' en dat is hen behoorlijk aardig gelukt. Mistress heeft veel gehaald bij de oergrind van peetvaders in het genre Napalm Death: de lompe beukriffs die een affiniteit met punk verraden worden soms in een hogere versnelling getrapt waardoor de blitzaanvallen van grindcore opduiken. De blaffende vocalen van Dave passen mooi in het plaatje, maar Mistress weet zich vooral positief te doen opvallen door de songs, die vrij makkelijk blijven hangen. Het gevaar met dit soort lompe en brute muziek is dat de nummers makkelijk op elkaar gaan lijken, maar die val is netjes ontweken. Het titelnummer is een log, hakkend lied met een heel duidelijk refrein dat meteen de nadruk legt waar Mistress in geloofd: vunzigheid. Zoals meerdere grindcorebands zijn de titels bij Mistress vaak goed gevonden. Wat te denken van 'Happily Ever Disaster', een soortement liefdesliedje op z'n Mistress? De band verwisselt vaak van versnelling en de aandacht verslapt op geen enkel moment. Deze goorlapjes hebben met andere woorden de luisteraar meteen vast en laten die niet meer gaan.

Mistress is ideaal luistervoer wanneer brutaliteit, lompheid en grof geschut onderstreepte woorden zijn in het woordenboek van de luisteraar. Het feit dat de band zo duidelijk lak heeft aan conventies of trends en stug zijn eigen ding doet is enkel een pluim meer op de hoed van Mistress.

Meer over Mistress


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.