Een pretentieuze titel nu en dan kan geen kwaad, moeten de vier jongemannen van Moros Eros gedacht hebben. Ze kropen de studio in met John Naclerio, die ook al – horresco referens – My Chemical Romance op zijn conto mocht schrijven, en kwamen er weer uit met 'I Saw the Devil Last Night and Now the Sun Shines Bright'. De plaat wordt door Victory Records gepromoot als 'een wolk van frisse lucht voor muziekfans die nood hebben aan iets nieuws en opwindend'.

De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen als de okselfrisse single 'Today Is the Day' alles in gang mag trekken. Het drumwerk van Bobby Theberge is allerminst miserabel: hij zorgt voor inventieve ritmepartijen die met een wijde boog om de clichés heen lopen. Op de achtergrond mogen de stuwende bassen van Dj Schulz (heet die jongen écht zo?) en de subtiele keyboardriedeltjes van Chris Firebaugh hun muzikale lusten botvieren. Ook het eigenzinnige stemgeluid van zanger/gitarist Zach Tipton kan bekoren, maar 's mans snarenplukkerij volstaat niet altijd om het geluidsspectrum van de band volledig op te vullen. 'I Will Come Back Again' is bijvoorbeeld een aanstekelijke meezinger, maar mist in de brug annex outro net dat tikkeltje meer om het geheel naar het orgastische niveau van pakweg The Mars Volta te tillen. De poëzie van 'Madness Seems So Normal' toont dan weer aan dat het tekstueel wel snor zit. "The devil's in your eyes / Can't you see", Morrissey had het niet beter kunnen verzinnen.

'I Saw the Devil Last Night...' is een meer dan behoorlijk maar nooit overweldigend debuut van een getalenteerde groep die nog wat tijd nodig heeft om zich ten volle te ontwikkelen. Moros Eros geeft alvast zijn visitekaartje af en zal in de nabije toekomst ongetwijfeld nog van zich laten horen. In tussentijd kunnen de liefhebbers van eigengereide indierock zich vol overgave op deze release storten.

Meer over Moros Eros


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.