Het Zuid-Californische Mother Superior, ook de begeleidingsgroep van Henry Rollins, heeft haar zesde album uit. Dit schijfje lijkt verdacht veel op een poging om de grootste gemene deler te vinden in het aanbod van vlotte rocksongs. Alles vloeit lekker, hoeken of punten zijn in geen mijlen te bespeuren en verschillende stijlen en sferen passeren de revue. Dit laatste zorgt ervoor dat 13 violets soms meer een verzameling nummers dan een echt album lijkt.
'Head Hanging Low' zorgt met een leuke surfgitaar en harmonische samenzang voor een zonnige, Mexicaanse sfeer. Opvolger 'Fuel The Fire' slaat een heel ander straatje in. De gitaren grommen wat meer, maar de te vlotte, slappe zanglijn maakt dat het rocken niet erg overtuigend is. Dat ze de regels van het vak kennen, tonen ze wanneer een ijl intermezzo perfect overloopt in een stevige gitaarsolo. Doordat ze zich echter iets te sterk aan de regels houden klinkt het allemaal wat te steriel en inspiratieloos. Hoewel de gitaren in 'Turbulence' nog groffer zijn, heeft de klank te weinig body, zodat ook dit niet erg overtuigend klinkt.
Zo wisselen de nummers elkaar af. Telkens met een licht verschillend geluid, maar steeds met de vlotte, soms zelfs stroperige zanglijnen die het toch al steriele rockkarakter een extra deuk bezorgen. Met strakkere gitaren en een betere drive kan 'What If' nog wel bekoren. De betere nummers op het album zijn echter de rustigere, hoewel de zang dan wel eens wat zagerig durft te klinken. Het strijkerstapijt dat onder 'Four Walls'ligt, ligt de groep duidelijk veel beter dan het iets hardere rockwerk. Wanneer de gitaren er dan toch eens uitkomen, passen ze mooi in het plaatje en voegen ze echt iets toe. Ook 'Did You See It?' en 'I Desire You' tillen het album wat op. Dat laatste is zelfs een echt popdeuntje waarin het gezang in de hoogte af en toe een beetje geforceerd is, zoals het hoort, en geregeld trompetten mogen schallen. Dit is helaas iets te weinig om het album echt te redden.

Meer over Mother Superior


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.