Mystic Prophecy is het geesteskind van de Griek Roberto Dimitri Liapakis, Lia voor de vrienden. Anno 2006 heeft de sympathieke zanger zijn thuisland achter zich gelaten en zich in Duitsland gevestigd. Niet onlogisch, want waar anders kan een zanger van heavy metal sneller muzikanten rond zich verzamelen? Gelukkig blijft aan de basis van Mystic Prophecy alles hetzelfde. 'Savage Souls' is alweer een plaat die bol staat van complexloze heavy metal vol pakkende hooks en gietijzeren riffs. De kers op de taart is naar goede gewoonte de geweldige prestatie van Liapakis zelf, die voor de zoveelste maal laat horen een van de betere heavy metalzangers van de laatste jaren te zijn.

Criticasters gaan vast opmerken dat alles bij het oude is gebleven op 'Savage Souls'. Daar hebben ze overschot van gelijk in, maar als het motto 'Never change a winning team' is, hoeft daar niemand van wakker te liggen. Mystic Prophecy is één van die bands die doen waar ze het beste in zijn: in dit geval eerste klas melodische heavy metal produceren. Experimenteerdrift is de band vreemd, evenals genrevreemde uitstapjes. De gitaren gieren en brullen, de solo's piepen, fluiten en scheuren lekker de bocht door en de drums ratelen en knallen als een stevig artillerie-eskadron. Over de zeer genietbare muzikale laag komt de licht hese en rauwe zang van Roberto perfect tot zijn recht. Tekstueel gezien ligt alles helemaal in het heavy metalstraatje, wat titels als 'Master of Sins', 'Nightmares of Demons' of 'Evil Empires' helemaal aangeven. Maar wie maalt daar om wanneer het meezinggehalte hoog ligt? Het gitaarwerk klinkt erg catchy en wanneer de distortion in de verf is gezet duikt er vast een semi-akoestische rustpauze op. Voorspelbaar? Allicht, maar wanneer het op een even degelijke manier als hier gebracht wordt zal niemand daarom malen.

'Savage Souls' is een lekkere nieuwe toevoeging aan het oeuvre van Mystic Prophecy. De band begint trouwens nu door te breken op internationaal vlak. Wat dus eerst een insidertip is geweest krijgt nu eindelijk veel meer kansen. Het is deze uitstekende band meer dan gegund.

Meer over Mystic Prophecy


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.