Nervous Cabaret is een New Yorks zootje ongeregeld rond artistieke duizendpoot Elyas Khan en is met 'Nervous Cabaret' aan zijn eerste cd toe. Wat ze maken houdt het midden tussen gipsy, punk, jazz en nog een handvol muziekgenres. Dat alles in combinatie met de ietwat Pakistaans aandoende keelzang van de bij momenten compleet losgeslagen Khan. Behoorlijk eclectische shit dus.

De cd begint erg veelbelovend met het energieke 'Mel Gibson'. De sympathieke antisemiet vormde de inspiratiebron voor dit nummer met trompetgeschal, uitdagende elektrische gitaarpartijen en totaal geschifte lalala-gezangen. Elyas Khan blijkt te klinken zoals zijn naam: vreemd en een tikkeltje exotisch. Nu eens lijkt hij een reggaezanger onder invloed, dan weer doet hij denken aan een indiaans stamhoofd met een paar vijzen te weinig of te veel, maar emotioneel geladen is het steeds.
Spijtig genoeg begint de zangstijl van de man na enkele songs behoorlijk op de zenuwen te werken doordat het allemaal net iets te druk tot zelfs zagerig wordt en de nummers te lang gaan duren op de koop toe. 'Tryptych' begint nog als een dreigend strijdlied met trompetten en een aanstekelijk ritme, maar na de intro is de pret er snel af en zakt het nummer weg in langdradigheid.
Onbetwiste hoogtepunten op de cd zijn 'Ratatat Heart', dat over erg mooie trompetpartijen beschikt die doen vergeten dat het nummer slechts twee akkoorden telt, en de gevoelige ballade 'Alone Together'. 'Gravity' is dan weer speelse jazz die na een tijdje overgaat in rammelende reggaerock, waarna Khan het nummer min of meer naar de verdoemenis helpt met al te eentonige zang.

De sound van Nervous Cabaret is in hoge mate origineel, maar wordt na drie nummers helaas ook behoorlijk vervelend. Dat is vooral te wijten aan de al te theatrale zangpartijen van frontman Elyas Khan, die eigenlijk meer klaagt dan zingt. In enkele nummers maakt de trompet een hoop goed, maar op het merendeel van de songs vindt de groep geen antwoord op de zeurderigheid. Pinneponnepan, weg met de frontman!

Meer over Nervous Cabaret


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.