Nickelback is eerder een 'typische' rockband en maakt ook 'typische' albums, waarop een deel heavy rocknummers met wat metalinvloeden en een ander deel rockballads voorkomen. De groep komt nooit echt verrassend uit de hoek maar hoeft dat ook niet te doen: de formule die ze spelen slaat zowel bij het brede als bij het rockpubliek aan. Het succes van Nickelback begon met 'Silver Side Up', waarop de bekende singles 'How You Remind Me' en 'Too Bad' staan.

'Follow You Home' zet in met een stevige gitaarpartij, mid-tempo drums en Kroegers krachtige melodieuze zang. Daarop volgt 'Fight for All the Wrong Reasons' dat een van de beste nummers van de plaat is. Er zijn wat metalinvloeden: een groovy vette gitaar doet z'n ritmisch werk op een melodieuze lead en het up-tempo middenstuk beukt lekker, onder andere door de lage backing vocals van gitarist Ryan Peake en de uitstekende drumsound. 'Photograph', de single van de plaat, klinkt meteen een heel pak kalmer: de gebruikelijke Nickelback-ballad die zeker zijn charmes heeft door Kroegers gezellige en meeslepende stem. 'Savin' Me' is ook een balladeschot in de roos en gaat over een gevangene die op een engel wacht voor vergiffenis. Het nummer heeft een pakkende solo en een eenvoudige maar ge├»nspireerde tekst: "Heaven's gates won't open up for me/ With these broken wings I'm fallin'/ and all I see is you/ These city walls ain't got no love for me/ I'm on the edge of the eighteenth story/ and oh I scream for you". 'If Everyone Cared' kan er nog net door maar 'Far Away' is een beetje teveel van het gevoelige: het voorspelbare gitaargetokkel en een nogal zagende Kroeger klinken overbodig. Maar beukende nummers zoals 'Animals' en 'Next Contestant' zijn wel goed gemikt: het laatste bestaat uit een sfeervolle gitaarbegeleiding, catchy metalrefrein en trager rammend middenstuk. 'Side of a Bullet', waarvan de tekst en muziek handelt over de moord op gitaarlegende Dimebag Darrel (Pantera), bevat ook een heerlijke solo van de metalgitarist. Darrel had deze solo al opgenomen voor zijn dood dit jaar en Kroeger heeft met de zegen van Dimebags broer Vinnie hiervoor een nummer geschreven. Het is ongetwijfeld het hardste nummer van de plaat: een waar headbangnummer waarmee Nickelback bewijst dat ze nog ├ęcht hard kunnen gaan.

Nickelback heeft zeker geen meesterwerk gemaakt, maar de betere nummers die op 'All the Right Reasons' staan maken de mindere wel goed. Toch had er dit keer meer ingezeten.

Meer over Nickelback


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.