Nude is een elektronicaproject van de Leuvenaar Stef Lemoine, de man achter het Smalltown-label dat o.a. Tom Helsen onder zijn hoede nam. De eerste single "Let Go of Me" kwam tot stand in samenwerking met producer Joez, terwijl de heren elkaar blijkbaar nooit in levenden lijve hebben ontmoet. De twee tracks ontstonden integendeel door uitwisselingen via het internet, wat naar eigen zeggen zou volstaan om Nude als een "virtuele band" te bestempelen.

Bij dit soort ondernemingen van een "band" gewagen verraadt natuurlijk al een ruime definitie van dat woord. Die discussie terzijde gelaten, moet het gezegd worden dat de twee tracks op deze single weinig interessant audiomateriaal zijn. Het titelnummer is een voorzichtige mix van pop en electro, die melodisch niet bijster opvallend is. Lemoine's geëmotioneerde zang doet wat denken aan reggae-legende Horace Andy en de zanger lijkt zich met een even groot gemak in verschillende toonregio's te bewegen. Instrumentaal valt er echter weinig te beleven: de eenvoudige groove wordt aangevuld met een gitaar en wat doorsnee synthesizerklanken. Tekstueel is het al liefdesperikelen wat de klok slaat en Lemoine bezondigt zich aan clichés die op ongeveer elke generische dance-single te horen zijn ("You've got to love" etc.). Op 'Grow' is Lemoine's zang aan een vocoder gekoppeld, terwijl Joez opnieuw voor de voorgeprogrammeerde keyboardklanken kiest. Het nummer onderscheidt zich nauwelijks van het voorgaande en vertoont een al even lukraak aandoende structuur.

Slecht zijn de tracks niet te noemen, helaas wel vergeetbaar en weinig distinctief. Binnenkort verschijnt alweer een tweede Nude-single, "In the Dark". Aan het slot van de bio staat te lezen dat "evolueren en experimenteren de kernwoorden zijn", words to live by.

Meer over Nude


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.