Het Belgische Oceans Of Sadness timmert ondertussen al heel wat jaartjes aan de weg naar de top, maar het heeft hen niet altijd meegezeten. Dat valt te merken aan hun discografie, die om het zacht uit te drukken nog niet heel erg extensief is. Gelukkig compenseert de band dat door kwaliteit. In het geval van '...Send in the Clowns' mag er gerust gesproken worden van een pareltje.
Oceans Of Sadness is ooit begonnen als een vrij doorsnee death / black metalband. De naam van de groep verwijst daar in elk geval nog naar. Ondertussen is er niet stilgezeten en bij elke personeelswissel schoof de band iets verder weg van een nauwe keurslijf en bracht steeds meer nieuwe dingen naar boven. '...Send in the Clowns' is daar in elk geval tot hiertoe het beste bewijs van. Er wordt flink doorgegaan, wat vooral tot uitdrukking komt in de stevige ritmegitaren en de drumpartijen. Toch zijn het de details die het hem doen. Vaak spelen de keyboards metal atypische dingen die de aandacht niet laten verslappen. De zang van frontman Tijs varieert van diep gegrom naar zeer schril gekrijs tot een nogal zware, normale zangstem. Dat laatste vergt even wat gewenning. Het duurt in feite tot de derde track vooraleer de ingenieuze nummers van Oceans Of Sadness beginnen door te dringen. Vanaf dat punt is er geen weg meer terug en wordt een luisteraar meegezogen. Songs als 'Eyes Like Fire', 'Two Voices' of het agressieve 'You've Slain' vormen het ene hoogtepunt na het andere. Bijzondere vermelding verdient 'See the Angels', dat lijkt op een eenvoudige powerballad maar toch over een groot aantal invalshoeken beschikt en zo de cliché-vorm van dit subgenre overstijgt.
'...Send in the Clowns' is een erg sterke en afwisselende schijf die hopelijk hoge ogen zal gooien in binnen- en buitenland. Ze vergt even tijd, maar eens de schoonheid van dit kleinood zich openbaart aan de argeloze luisteraar kan die volledig wegdromen in deze oceaan.

Meer over Oceans Of Sadness


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.