Olympus Mons is de naam van de hoogste vulkaan op Mars en tevens een progressief metalgezelschap uit het hoge Noorden. Deze jongens komen uit Finland en zoals velen van hun landgenoten klinken ook Olympus Mons net dat tikje anders dan de overgrote meerderheid van de metalgoegemeente. Het heeft allicht iets te maken met hun noordelijke afzondering van de rest van de wereld.

Het mag gerust gesteld worden dat Olympus Mons op zijn minst bestaat uit een groep muzikanten die duidelijk weten hoe ze een instrument moet vastnemen en bespelen. De virtuositeit is niet van de poes, net of Olympus Mons wil bewijzen dat ze kunnen spelen. De basistracks van de nummers zijn strak en relatief eenvoudig: een rotsvaste begeleiding van drums, bas en slaggitaar leveren de ideale ondergrond waar soleerwerk uit opspringt. De zang van Ian E. Highhill (ondanks de naam ook een Fin) is hoorbaar geschoold en hij heeft een warm timbre met een licht schuurpapieren tintje. Voornaamste songschrijver Jari Sundström is alweer een klassiek geschoolde muzikant met een voorliefde voor fluks uitgesponnen epen. De combinatie van klassieke achtergrond en metal levert geregeld interessante platen op en ook 'Conquistador' is, ondanks wat symfonische overdaad, aardig om te beluisteren. Helaas voor Olympus Mons is het op geen enkel vlak veel meer dan 'aardig'. Vooral rabiate aanhangers van vooruitstrevende metal met een hint klassieke muziek zullen hier hun gading vinden. Voor de overgrote meerderheid is 'Conquistador' niet opvallend genoeg. Het geluid van de gitaren is nog een teer punt. Die klinken namelijk erg wollig en ruis-achtig. Misschien werd iets te veel geprutst met de knopjes? In elk geval, die sound zwakt de muziek van Olympus Mons af, daar waar de band allicht meer gediend was met een vollere klank.

In de grond zit er veel potentieel in Olympus Mons. De band wordt vooral genekt door een niet passende gitaarklank en een gebrek aan een eigen gezicht. Nu ja, mensen die geen genoeg krijgen van dit soort metal vermengd met klassieke invloeden zullen zich geen buil vallen, maar meerwaardezoekers zullen eerder andere dingen moeten opzoeken.

Meer over Olympus Mons


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.