Belgisch geweld, Dat werd nog eens tijd! De Bruggelingen van Omerta gaan er in ieder geval voor, dat is te merken aan dit wel zeer verzorgde album dat volledig in eigen beheer werd opgenomen en uitgebracht. Wat de heren laten horen klinkt misschien bekend in de oren (bijzonder potige mix van metalcore en death metal) maar op uitvoering valt bitter weinig aan te merken. Misschien is Omerta wel een naam om in de toekomst te onthouden.

De band werkt met twee vocalisten, waarvan er eentje de eerder hardcore-gerichte zang voor zijn rekening neemt (de hese schreeuwen en vermoedelijk ook de zeldzame spoken wordpassages) en een tweede met een wel heel brute deathgrunt die elke overlevende afmaakt. De ritmesectie is vrij stevig, met een groot gehalte aan doordenderende dubbele basdrumroffels en de occasionele polkabeat en beide snarenplukkers laten horen dat zij niet vies zijn van enig death metalgeriff en de sporadische melodielijn. Toegegeven, sommige solo's zijn nog een tikje aarzelend, maar dat is een detail. Deze band moet het overigens niet hebben an subtiel snarengepluk, maar gedijdt des te beter op een bed van log en bruut gehak. Precies zoals het hoort, met andere woorden. Het is trouwens opvallend hoe veel Omerta gemeen heeft met Crimson Falls, een andere vaderlandse ruige metalcoreband. Hoewel Omerta nog niet dezelfde graad aan herkenbare en catchy tracks bezit, zit deze progressie er waarschijnlijk wel aan te komen. Hoe het ook zij, met nummers als 'Terror Rises' of 'Egotripper' is bar weinig mis en valt het alweer op hoezeer Belgische bands vaak superieur zijn aan buitenlandse bands mét label. Omerta gaat blijkbaar binnenkort een volledig album opnemen en het valt te hopen dat een label de spreekwoordelijke ballen heeft om dit een kans te gunnen, want Omerta is lekker stevig spul.

Veelbelovend debuut van deze Brugse jongens en eentje dat veel goeds belooft voor de toekomst. Het valt nu enkel te hopen dat de band geen compromissen gaat sluiten, laat staan softer worden. Steviger daarentegen, dat mag altijd.

Meer over Omerta


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.