Het is een prijzenswaardig initiatief dat Rising Records voornamelijk de iets extremere bands uit Groot-Britannië tekent, of althans albums (her)uitbrengt van metalcore, screamo en dergelijke meer. Het is weer eens iets anders dan die eeuwige adoratie voor Britpop. Het is op dit moment enkel jammer dat de kwaliteit van het gebodene nog niet op punt staat. Ook Open The Skies is namelijk zo'n band die op een paar fronten nog te kort schiet, al kan dat alweer liggen aan de lichte gedateerdheid van het materiaal.

Alweer een jonge band overigens, dit kwintet. Ze omschrijven zichzelf met veel branie als melodic, post-hardcore screamo, maar iedereen weet best dat dergelijke omschrijvingen met een fikse lading zout dienen genomen te worden. Zo ook hier. Wat betreft die zogeheten crossover is het maar pover gesteld, want in elk opzicht blijft dit behoorlijk gestandaardiseerde screamo hardcore. Maar goed, er zijn uiteraard nog goede punten te verdienen. Voornamelijk de gitaristen verdienen geregeld een pluim wanneer ze afkomen met authentieke beukriffs die als heuse kolossen zich een weg banen door het geheel. Het is alleen jammer dat ze dit niet veel vaker doen. De meeste mokerriffs blijven nu te beperkt en het geheel wordt snel overwoekerd door nodeloze en zoutloze breakdowns en fletse refreinen. En in dat opzicht is zanger Josh McKeown de grote boosdoener. Hij heeft een degelijke, zij het weinig opzienbarende brul, maar zijn hang naar semi-vals schreeuwen en poging tot clean zingen maakt het geheel zo'n typisch geval van teenage angst, vervat in een paar brute songs. Met dat brute valt het overigens ook nogal tegen, aangezien de band duidelijk mikt op een deel van het publiek voor wie brutaliteit een bijzonder klein deel van een song mag uitmaken.

Open The Skies is een typische jonge screamo/halve emoband en daaruit volgt quasi zeker dat ze het goed zullen doen bij de grote massa. Maar wie verder luistert dan het vernislaagje ontdekt niets opvallends, laat staan iets memorabels.

Meer over Open the Skies


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.