Peace Harbor toerde in Amerika al rond met Calexico en Songs: Ohia, en brengt met 'Not Yet Fire' zijn eerste album uit. Intussen heeft de groep zijn naam al veranderd in het kortere 'Harbor'. Ondanks vele optredens in de VS hebben ze nog niet echt veel aan bekendheid gewonnen. Ook in Europa blijft Pearl Harbor voorlopig een onbekende.
In tegenstelling tot sommige andere groepen is Peace Harbor geen groep die moet teren op productiviteit en geldlust. Succes lijkt eerder een bijproduct van een project waarin zij veel tijd en moeite steken. Met een hele variëteit aan instrumenten maken zij veelal melodische nummers, waarin de stem slechts af en toe een rol speelt. Door wat te spelen met een slide gitaar en een banjo neigt de muziek zelfs een beetje naar country, maar de lichte gitaar van Zak Riles haalt er alle zwaarte uit. In opener 'Train Song' wordt al meteen duidelijk hoe Peace Harbor klinkt: zacht. Lagen gitaar volgen elkaar naadloos op, gefundeerd door een subtiel gedrum (Emil Szinek). Ook al missen de nummers af en toe een echte climax, het blijft vooralsnog boeien. 'Today I Am Alone' omvat een wat melancholisch slide gitaareffect en ontpopt zich later in een dynamisch nummer met stevige drums.
'Peace Harbor', het vijfde nummer al, is het eerste nummer waarop een stem te horen is. Ondersteund door banjogetokkel en marcherende drums is het één van de meer poppy nummers op de cd. Het is echter te uitgesponnen en begint al snel te vervelen. Met 'Loop Song' wordt dat gevoel eerder verdergezet: het nummer heeft zijn titel dan ook niet gestolen. In 'I Saw God' zingt ook Amy Annelle mee met Zak Riles, wat het nummer heel wat lichter en lieflijker maakt. Wederom zijn de gitaarmelodieën te repetitief om te blijven boeien. Op zich een spijtige zaak, want met die melodie kon veel meer gedaan worden.
Eén van de meest catchy nummers is 'In My Room'. Converserende gitaren die er snedig de pas in zetten. Het prototype van hoe filmische, melancholische muziek moet zijn. Muziek om bij weg te denken naar het verleden, echter niet om actief naar te luisteren. Maar met wat meer variatie valt met 'Harbor' nog heel wat aan te vangen.

Meer over Peace Harbor


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.