Het Polizeimusikkorps Baden-Württemberg bestaat al sinds begin vorige eeuw en brengt zowel klassieke werken, symfonische blaasmuziek, bewerkingen van pop- en rocknummers, Boheemse muziek als marsen. De kwaliteit van dit harmonieorkest staat buiten kijf: behalve cd's heeft het orkest ook een stevige concertagenda en verzorgt het geregeld radio-opnames.

Ook op 'Simi Jadech' is het afwisseling troef. De opener 'Haexdonck' en de daaropvolgende werken doen vermoeden dat dit album een echte aanrader is. 'Haexdonck' is knap en heeft een aanstekelijke drive maar het slot is een beetje clichématig en lijkt iets teveel op een fragment uit 'Friends For Life' van Dizzy Stratford. De traditional 'Drunken Sailor' klinkt strak en trots en het korte 'Articulation Train' van Bert Appermont is behoort tot zijn betere werk. Het begint speels, wordt vervolgens jachtig, gepeperd met dissonanten om dan via een meer melodieuze passage vrij vlug uit te sterven. Dat gaat zo vlug dat je de overgang naar het volgende nummer, 'Dublimania' van Menno Bosgra, amper opmerkt. 'Dublimania', dat gebaseerd is op Ierse folkmuziek, begint als een mooie ballade en gaat over naar een rockstijl die ritmisch goed onderbouwd is. Het veelkleurige titelnummer van de hand van Willy Fransen behoort eveneens tot de hoogtepunten. Het erg mooie 'Introduction, Meditation & Dance' van de hand van Bald Wyntin begint erg ingetogen en sereen maar gaat in het derde deel over in een vrolijke volkse dans.

De geluidskwaliteit en de sterke uitvoering zijn de twee grootste troeven van 'Simi Jadech'. Het repertoire is natuurlijk een kwestie van smaak maar de hardrockgitaar in het verder ijzig cleane 'Full Option' van Stef Minnebo is vooral lawaaiig. Ook de populaire arrangementen laten het afweten. 'A Johnny Cash Anthology' lijkt veelbelovend maar komt niet zo over en de bluesklassieker 'Sweet Home Chicago' is vooral sweet en ontbeert ballen. Enkel 'I Was Made For Loving You' klinkt frisser dan het origineel – niet dat dat zo'n prestatie is. Het meest storende echter is dat de cd verstoken blijft van informatie omtrent de werken: nergens vind je iets terug over de gebrachte werken en dat is een ware misser voor dit genre.

Meer over Polizeimusikkorps Baden-Württemberg


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.