Will Holland is nog maar midden in de twintig en hij heeft al een releaselijst waar menig gereputeerde producer jaloers op zou zijn. De man brengt plaatjes uit onder alterego's als Quantic, The Quantic Soul Orchestra en The Limp Twins. Holland presenteert nu op zijn achtste Quantic-album soulvolle muziek met een vette knipoog naar de jaren 70. Quantic's muziek klinkt ongelooflijk organisch en soulvol.

In opener 'Absence Heard, Presence Felt' lijkt alsof er oude platen zijn gebruikt om dit leuke dromerige riedeltje in elkaar te knutselen. De samples vliegen de luisteraar hierbij niet om de oren, maar vormen op een organische manier een melodie. Nadien gaat het allemaal wat meer swingen met titeltrack 'An Announcement to Answer'. Een zacht fluitje, een trompetje in de verte en een strakke percussie zetten beschaafd in, maar verliezen dan snel elke verfijning. Het had de begingeneriek kunnen zijn van de cult-reeks The Man From U.N.C.L.E. Ook 'Bomb In A Trumpet Factory' doet met zijn trompetjes en opgejaagde percussie terugdenken aan oude tv-series en achtervolgingsfilms. 'Meet Me At The Pommegranate Tree' heeft dezelfde opgejaagde percussie, maar deze keer moeten strijkers de sfeer oproepen van hoe gezellig het daar wel niet is onder de granaatappelboom. Percussie die in overdrive gaat lijkt een kenmerk van Quantics muziek te zijn. Ook in 'Sabor' begint hij met snelle percussie. Gelukkig brengen trage beats een beetje rust.
Quantic werkt ook graag met vocalisten. Zo mag zangeres Tempo 'Sabor' meer zuiders doen klinken en geeft Noelle Scaggs met haar uniek stemgeluid 'Politick Society' een magische touch. Beide tracks klinken erg latino. Vooral bij 'Politick Society' lijkt het alsof Quantic een heel salsa-ensemble in de studio heeft gehaald, inclusief achtergrondkoortje van heupwiegende chica's. Met deze vocale tracks laat Quantic horen dat hij heel wat stijlen aankan. Holland probeert ook gangsterrap te maken op 'Blow Your Horn' en 'Ticket To Know Where'. De raps van Ohmega Watts op deze twee tracks ruiken jammer genoeg iets te veel naar stoendoenerij, genre 50cent. Daardoor passen deze tracks niet bij de rest van dit soulvolle album.
Afsluiter 'Tell It Like You Mean It' is daarentegen wel in de roos. Quantic laat horen dat hij ook stevige dansvloerplaten kan maken. Een moddervette bas draagt de track en stuurt iedereen linea recta naar de dansvloer.

'An Announcement To Answer' is voor het label TruThoughts de 100ste release en daarvoor konden zij geen geschiktere plaat vinden dan dit album van Quantic. 'An Annoucement To Answer' verenigt elementen uit de soultraditie, uit zwoele latinomuziek of hedendaagse dance en hiphop. Daarmee toont Quantic zich een meester in allerlei genres. Enkel de uitstapjes naar hiphop zijn minder geslaagd. Maar voor de rest is dit lekker spul.

Meer over Quantic


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.