Wanneer een band twintig jaar lang erin geslaagd is te overleven en meer zelfs, doorlopend kwaliteit af te leveren, dan moet dat gevierd worden. Het maakt dan ook geen moer uit welk genre die respectievelijk band beoefent. In dit geval is het Duitse Rage de gelukkige jarige. Opperhoofd Peavy Wagner blaast voor zijn geesteskind dit jaar de kaarsjes uit. Het verjaardagsgeschenk voor de fans is deze heel mooie dubbel dvd.
Rage heeft doorheen de jaren flink wat zwarte sneeuw gezien. Zo heeft bassist/zanger Peavy op een bepaald moment de pech dat de hele band er de brui aan geeft. Achteraf bekeken was dit paradoxaal genoeg misschien het beste wat Rage ooit overkwam. Supergetalenteerd gitarist Viktor Smolski kwam erbij, samen met Amerikaans superdrummer Mike Terrana. Niet alleen een all star line up, maar ook een mooi voorbeeld van hoe muziek alle grenzen kan overwinnen. Ondertussen is deze trio-vorm al een paar jaar in supervorm en dat blijkt vooral uit dvd 1. hierop is een integraal concert terug te vinden dat de band opnam in Die Zeche in Bochum. Maar liefst zesentwintig nummers lang geeft Rage het beste van zichzelf. De obligate solomomenten (drum en gitaar) zullen elk aspirant muzikant even naar adem doen happen. Het leukste is dat ze er duidelijk zin in hebben en hun lange set met brio en plezier afwerken. Peavy is nooit een grote prater geweest op het podium, maar in dit geval spreekt de muziek meer dan boekdelen. De metal van Rage is al bij al traditioneel van opzet, maar telkens weer wordt duidelijk dat de band weet hoe ze een aanstekelijke song moeten pennen. Voor de fans is dvd 2 zeer interessant. Door interviews en zeldzame fragmenten uit de oude doos wordt de geschiedenis van Rage geschetst. Hoe de live show op poten wordt gezet wordt duidelijk door toelichting van de ploeg die achter Rage staat. Als afsluiter worden nog eens alle videoclips die Rage ooit opnam op de kijker afgevuurd.
Rage gaat met de tijd mee en weet op 'From the Cradle to the Stage' perfect alle mogelijkheden van het medium dvd te benutten. Een zeer mooi cadeautje voor metalliefhebbers van een meer dan sympathieke band.

Meer over Rage


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.