Blijkbaar is Reflection dé drijvende kracht achter Griekse epische doom metal, maar het blijft dan grappig om nog nooit van de band gehoord te hebben. Biografieën overdrijven geregeld, dus is het aan de muziek om de luisteraar te overtuigen. Hoewel de band al zeventien jaar bestaat, lijkt het sterk om te stellen dat ze nu daadwerkelijk zouden doorbreken, want niet alleen mist dit album kracht en overtuiging, het lijdt ook onder een slechte mix en heeft een vreselijk irritante zanger.

'Entering The Sea...' is een intro die – oh verrassing! - de zee laat weerklinken, waarna naadloos wordt overgegaan in het nummer 'Mistress of The Sea'. Hoewel de riffs van gitarist Stathis Pavlantis behoorlijk overkomen en er een slepende sfeer wordt gecreëerd, is het nummer an sich weinig opzienbarends. Het is trouwens geregeld een raadsel waarom toetsenist Iraklis Loukakis zijn best doet, vooral omdat hij zelden te horen valt. Maar goed, er kunnen altijd kleine euvels zijn op een album en niemand is perfect, maar dat gaat in tienvoud op voor Maltese zanger Leo Stivala. Productiegewijs heeft men zijn stem zo overheersend vooraan in de mix geplaatst dat de muziek bij momenten nauwelijks te horen valt, en alsof dat nog niet genoeg was, beschikt de man over een vreselijk enerverend timbre. Doom metal (voor zover men hier van doom kan spreken) is geen eenvoudige muziek om interessant te houden, maar als er een zanger achter de microfoon staat die niets anders doet dan getergd kwelen en zeuren, dan wordt het al snel een ware marteling. En dat voor elf nummers na elkaar! De muziek is voorspelbaar en ronduit saai, aangezien de band werkelijk nergens weet te overtuigen, en het kattengejank van Stivala is genoeg om van iedereen een zenuwlijder te maken.

Dit is typisch zo'n plaat die het best snel vergeten wordt. Eenieder die ook maar iets voorliefde voor muziek heeft, loopt hier met een grote boog omheen. Voor een band die al zeventien jaar bestaat is dit ronduit ondermaats en zorgt het ervoor dat de heren nog zeventien jaar langer onbekenden zullen blijven.

Meer over Reflection


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.