'Sickening Bliss' oozes atrocious audio-bile from every orifice. Dat weet een mens dan ook alweer. Nochtans is er zeker veel van waar, want de goregrind die het lieflijk genaamde Regurgitate pleegt los te laten op de nietsvermoedende mensheid is van een hoog niveau, evenals het bloed, ingewanden en doorsnee smerigheid die de band met veel plezier in de teksten gooit. Het is met andere woorden weer tijd om die roestige hakbijl van de muur te halen, de kettingzaag te smeren en de beulskap op het hoofd te zetten, want met dit album is het grinden, blasten en vooral scheuren geblazen.

Zoals het een rasechte grindband betaamt heeft Regurgitate nog niet gek veel volledige albums op het conto staan. Met 'Sickening Bliss' erbij staat de teller op vier, hoewel de band uiteraard veel meer heeft uitgebracht via split-cd's en allerhande obscure 7" schijfjes. Aan de ferociteit van Regurgitate te oordelen is het meer dan duidelijk dat ze goede vriendjes waren met het ter ziele gegane Nasum: dezelfde no nonsense-aanpak met soms haast ridicule snelheden maar zonder ooit de song uit het oog te verliezen. Gitarist Urban Skytt speelde trouwens ook in Nasum, maar in dit collectief laat hij zich van zijn smerigste kant zien. De nummers halen vaak de kaap van de twee minuten niet en de gemiddelde speelduur ligt zelfs onder de zestig seconden. Langer zou trouwens niet uit te houden zijn, aan de intensiteit waarmee dit gebracht wordt. De ritmepartijen ratelen welhaast onophoudelijk, terwijl er gitaargewijs idioot snel wordt doorgeragd. De zang – voor zover men nog van zang kan spreken – varieert tussen onaards, onverstaanbaar diep en al even onaards schril: de perfecte grindcore mix dus. Dat Regurgitate opkijkt naar het vroege Carcass blijkt helemaal uit de even zieke als hilarische songtitels. 'Reborn in Latrinic Ecstasy', 'Undying Lust for Cadaveric Molestation' of 'Deterioration of Grated Genitals'; het is slechts een kleine greep uit het aanbod. Extra aandacht mag gerust uitgaan naar de hoes, die ogenschijnlijk bijzonder zachtaardig lijkt te zijn (een moeder knuffelt haar baby), tot deze van naderbij wordt bekeken (de baby blijkt een bundel ingewanden te zijn).

Wie met graagte de uitdrukkingen 'hard', 'snel' en 'vunzig tot op het bot' hoort komen, zal zich vrolijk rondwentelen in de explosie van rottende karkassen die 'Sickening Bliss' is. De meeste grindbands zijn politiek bewust, Regurgitate is goor bewust. Moge de darmen nog lang tegen het behang vliegen.

Meer over Regurgitate


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.