De populaire Roger Sanchez bestookt inmiddels zo'n vijf jaar wereldwijd de hitlijsten. De studioperfectionist heeft niet voor niets thuishaven New York ingeruild voor het immer hippe clubparadijs Ibiza. Sanchez eet, drinkt en ademt house. Het hoeft dus in geen geval te verbazen dat 'Come with Me' bulkt van de hits in spé. De ene keer gaat het er wat rustiger aan toe en de andere keer wat heviger, maar een voortdurende aanval op de dansbenen is toch gegarandeerd. Gedurende elf nummers toont de wereldberoemde dj waar hij best in is: aansporende beats, verslavende zanglijntjes en een stevige dosis funk en soul.

Sanchez is de man van de remixen en househits. Naast een minutieus uitgekiend en gedetailleerd eindgeluid, legt hij vaak de klemtoon op de vocale invulling. 'Come with Me' is daarom opgeluisterd door verschillende grote gastzangers en –zangeressen. Zo opent de plaat meteen in volle grandeur met een pure soulgroove en de warme vibrato stem van GTO. Als een predikende voorzanger steekt de man in dit Funky Green Dogs-achtige nummer meteen het vuur aan de lont ("Turn on the Music / I can't control it"). Handklappende ritmes, diep stuwende grooves en in de hoogte stijgende partijen zorgen voor een stevige opwarming. Opvolger 'Take a Chance' draaft door op een even verslavende baslijn. Ditmaal mag de zuivere kracht Jaquita Perkins de song naar zich toetrekken. Ze maakt er een r'n'b-achtige househit van.

Zo valt elke track op één of andere manier wel ten hemel te prijzen. Niet te passeren zijn de huidige single 'Lost', die met een strelende pianomelodie en doordravende vierkwartsmaten een gedegen clubklassieker vormt, en het zwoele 'Hot 4 You', dat met op seks beluste "Touch me" en "I want you"-stemmetjes een heerlijk bezwete en pompende housemelodie neerzet. De meer lichtvoetige soul van 'Free (Headwinds)' die erop volgt blaast even stoom af en biedt een sterk staaltje stemverheerlijking dankzij zijn door mekaar zwevende vocale partijen. Verder is het ruim zes minuten durende 'I'm Yours' een fijne samenwerking met de moeilijk bereikbare, Spaanse gitarist Alejandro Sanz (Shakira). Een zachte flamencogitaar zorgt voor een heerlijk tropisch sfeertje dat allicht prima door de straten van Ibiza zal klinken, al bevat de ritmische omkadering net iets te weinig gevoel en diepgang. Met het wegzwevende 'Soledad' en de verheven stem van ex-vriendin Monica Mira sluit het plaatje in extase af. Een heerlijke, relaxte afterparty-sfeer toont aan dat het feest even afgelopen is, al denkt Sanchez allicht de eerste dertig jaar niet aan ophouden.

Gezien de reputatie van Roger Sanchez is het geen wonder dat 'Come with Me' een meer dan degelijke danceplaat is. Niet dat elk van de elf nummers een even sterke hoogvlieger is, maar de plaat biedt toch genoeg genot voor clubbezoekers en dj's overal ter wereld. Wie behoefte heeft aan dat tikkeltje meer, krijgt er nog een bonus-cd bij met enkele remixen en twee video's. Die vormen echter niet meteen de meerwaarde van dit album.

Meer over Roger Sandchez


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.