Zoals de cover wel doet vermoeden, is 'No Time Left on Earth' een exotisch album vol Hawaiiaanse invloeden. Het creƫren van een zonnige, exotische sfeer lukt de Rondo Brothers bij momenten vrij goed. 'Intro' bijvoorbeeld roept zonder probleem het beeld op van een wit strand, rijkelijk bevolkt door palmbomen. 'Aquarium Dreams' slaagt daar iets minder in, maar de verminderde Hawaii-invloeden worden gecompenseerd door een iets levendiger beat.
De mix van Hawaii en draaitafels levert op 'No Time Left on Earth' jammer genoeg veel te weinig goede nummers op. Het onrustige, een beetje duistere 'King Kamehameha' mag er best zijn, maar enkele collega's doen het veel slechter. 'Pineapple Wine' en 'Ukelele Poo-Poo Platter' brengen veel te weinig variatie en hebben veel te weinig vaart om dat te verbergen. Het gerap is niet veel soeps en een refrein als "My mind is like a ukelele poo-poo platter " verbetert dat niet. De gezongen nummers hebben in het algemeen iets meer vaart en zijn daardoor beter te verteren. 'Stereo Pirate' en 'Walk of Fire' zijn dan ook aangename stukjes met een leuke, lichte beat en een steel gitaar die voor de Hawaiiaanse klanken zorgt. Dieptepunten zijn 'Ghost Story Part I' en 'Ghost Story Part II', samen goed voor zo'n zes minuten niets zeggend gitaar getokkel met wat gemompel.
Samengevat bestaat dit album uit een reeks erg matige songs, enkele slechte songs en gelukkig ook een aantal nummers die wel het beluisteren waard zijn. Wie houdt van erg rustige beats gecombineerd met een redelijk monotoon geluid kan misschien wel iets doen met 'No Time Left on Earth', maar de anderen gaan beter op zoek naar iets leuker.

Meer over Rondo Brothers


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.