Rrose Tacet is de groepsnaam van het Parijse elektrofolkduo Pacôme en Nicolas. De heren hebben beiden een batterij instrumenten onder de knie die gretig werd benut voor hun minimalistische debuut 'I Heard You Looking'. Rrose Tacet zegt beïnvloed te zijn door folklegende Nick Drake en de onvolprezen indieband Yo La Tengo, maar de resulterende muziek leunt iets dichter aan bij het unieke, complexe geluid van Pinback.

'I Heard You Looking' opent met de regenachtige instrumental 'Etrange Estrans', droef getokkelde melodieën verstoord door een jankende elektrische gitaar ver op de achtergrond. Het nummer vloeit over in 'I Drop All the Chorus', veruit het mooiste nummer op de plaat. Een geprogrammeerde ritmetrack wordt overspoeld door lichte keyboardmelodieën en de dooreenlopende zanglijnen van Pacôme en Nicolas. De valse gitaarsolo maakt het geheel enkel nog aangrijpender. Het trage 'Autumn Lace' steunt voornamelijk op schaarse beats en een ukelele. Hier valt echter voor het eerst op dat de stemmen van de twee artiesten niet altijd in even goede vorm verkeren, zeker als ze zich aan falsetstem wagen. De mooie sfeer wordt verbroken en de song krijgt een kitschgehalte dat een wrange smaak nalaat. 'Hello Worker', een wat mak akoestisch nummer, ademt hetzelfde gevoel van eenzaamheid uit dat in de voorgaande tracks overheerste, maar kan niet hetzelfde effect teweegbrengen. Ook 'Trying To Photograph a Ball So That It Is In the Center of the Picture' kan ondanks het soms fijnzinnige gitaarwerk nauwelijks bekoren door de weinig bezielde zang. 'The Door, I See You' is dan weer dichter bij doel: een interessante structuur en enkele onverwachte plotwendingen maken van dit soms slepende, dan weer voortsjokkende lied nog een aardige bonus. Ten slotte kunnen de Parijzenaars hun arty ambities ten volle uitleven in 'Peinture Sérieuse & Couleurs Folles', dat echter opnieuw te kampen heeft met twijfelachtige zang en weinig boeiende melodieën.

Deze onevenwichtige debuut-ep bevat een paar warm aanbevolen songs, maar is de aankoop niet waard. Hoewel 'I Heard You Looking' zeer vlot uit de startblokken komt lijkt de band al buiten adem bij het cruciale derde nummer. Als Rrose Tacet er niet in slaagt een ep te vullen met zeven degelijke songs, lijkt het pleit voor eventuele volgende releases al beslecht.

Meer over Rrose Tacet


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.