Afgaand op wat te horen valt op 'Buried in the Front Yard' lijkt het alsof de jaren tachtig nooit gepasseerd zijn. Ook al maakt de biografie gewag van bands als The Haunted of Shadows Fall, Rumplestiltskin Grinder draagt vooral het stempel van speedmetal/thrash die zo'n twintig jaar oud is, flink gerijpt ondertussen, dat spreekt voor zich. Het verstand mag even op nul gaan, de leren jekker mag eindelijk nog eens uit de kast en het bier mag rijkelijk vloeien. 'Buried in the Front Yard' is even eenvoudig als effectief.

Dat simpele gedeelte gaat trouwens voor heel Rumplestiltskin Grinder op. Het artwork is behoorlijk retro (de tekening van een gestoord Repelsteeltje kan tellen) en de muziek is eenzijdig. De snelle thrash krijgt een wat grof karakter mee door de ongepolijste productie. De drums klinken behoorlijk dof en de gitaren zoemen vooral aan dezelfde snelheid door. De ietwat geforceerde schreeuw die over het geheel ligt doet meermalen denken aan een bezopen agressieveling die naarstig op zoek is naar een volgend slachtoffer. Humor blijkt een belangrijk onderdeel te zijn van het recept. De songtitels zijn wat dat betreft een schot in de roos. Wat te denken van 'Stealing E.T.', 'Grab a Shovel (We've Got Bodies to Bury)' of het heel poëtische 'The Day Merman Met Todd "The Harpoon" Wilson'? De tekstuele inventiviteit even buiten beschouwing gelaten is de muziek steeds hetzelfde: stevig doorrollende drums, snijdende gitaren en hysterisch geroep vullen de luidsprekers. Voor niet ingewijden wordt dit al snel een herrie van jewelste en kan het lijken alsof de band telkens opnieuw hetzelfde nummer staat te spelen. Voor degenen die wel thuis zijn in deze bizarre wereld wordt 'Buried in the Front Yard' al snel een drug, ondanks de reeds opgenoemde gebreken die de plaat telt.

Rumplestiltskin Grinder kent geen compromissen, doet lekker eigenzinnig haar ding en kan op flink wat sympathie rekenen. Desondanks blijft dit een plaat die het best te genieten valt onder invloed van hele sloten bier. Wanneer hersenloos geram helemaal uw ding is, dan zou het allicht geen slecht idee zijn deze plaat eens een luisterbeurt te gunnen.

Meer over Rumplestiltskin Grinder


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.