Eventjes een tussendoortje. De Vlaamse vrouw met de whiskystem is kortstondig terug in ons Belgenlandje om deze EP te promoten. De reden van de release van dit 5 nummers tellend schijfje is om toch voor de festivalzomer al met wat nieuw materiaal af te komen. Het moet gezegd worden, de referentie naar K's Choice is niet veraf. Gezien de blijvende populariteit van die laatste groep zal deze minicd haar doel allicht niet missen.
Sarahs hese stem zuigt alle aandacht naar zich toe en het instrumentale kader staat volledig in functie daarvan. Dat laatste varieert van singer / songwriter ballades tot hevigere rocknummers met telkens openbarende refreinen. Opener en titeltrack 'Go' verhaalt alvast de doorstane onzekere periode van Sarah bij het verlaten van haar gezinsleventje en het emigreren naar Amerika met een goede vriendin. ("The voice is clear / but not alone / doubt has made my head its home") Angst, twijfel en er toch voor gaan zijn de thema's van dit schijfje waarmee de dame haar ziel openbaart. De single 'Fine' is allicht het meest gevatte nummer en kenmerkt zich door de typisch op- en neergaande zanglijn, maar wordt verder opgevuld met een stevige dosis rockgeweld op de achtergrond. In 'Grey' worden rockgitaren en hete baslijnen echter ingeruild voor piano en strijkers. Het resultaat is een zeer ingetogen slow vol emotie en allicht ook het meest intieme nummer van deze EP. Producer en multi—instrumentalist Greg Wells (die ondermeer samenwerkte met Carole King) nam zowat alle instrumentale partijen voor zijn rekening. Het minst geslaagd van deze 5 nummers is allicht de slepende Americanasong 'Follow Me' die zoals een waterrad onophoudelijk verder ratelt. De spraakwaterval van Sarah Bettens overstelpt hier met een stortvloed van woorden en gevoelens. Zo wordt de muziek ondergeschikt gemaakt. De ruwe ballade 'Don't Stop' sluit dit schijfje af. Het nummer, dat bij uitzondering samen met designer John O' Brien werd geschreven en opgenomen, laat een onvoltooid gevoel achter. De woorden "But don't expect to understand your life" deinen doelloos de plaat uit. Dat zijn toch niet meteen de meest aangename woorden om na te zinderen. Als extra fankost zijn van de single 'Fine' nog 2 videoclips opgenomen en geeft dit schijfje toegang tot een verborgen website gedeelte met een interviewtje, een wedstrijd en wat wallpapers en screensavers. Maar veel meer is er ook niet meteen aan.
Al bij al is 'Go' een fijn en intiem miniplaatje dat het kunnen van deze charmezangeres mooi in de verf zet, maar zeker ook doet snakken naar een meer homogeen en afgewerkt product. Maar eerst zal er dus die festivalzomer komen...

Meer over Sarah Bettens


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.